Sparetips

Mad sparetips fra blog nyheder.

Smid ikke de kyllingeben ud!

Der kan blive mange poser med kylling af 2 eller flere kyllinger, der bliver delt ud af til flere poser og så i fryseren klar til at tage op til en gang gryderet eller ris ret eller tarteletter eller hvad man nu får af ideer, ca. 6 - 8 poser = 6 - 8 middage ud af 2 kyllinger, men smid dog heller ikke skroget ud, de bruges til suppe, der af masser af vitaminer og kalk fra marven og ben ligesom de gjorde i gamle dag, vild sundt og giver god smag til suppen.

  1. Kyllinge eller andre skrog/ben kan sagtens fryses ned og gemmes til senere for at blive kogt.
  2. Skroget koges i en time eller mere og sies eller tages fra derefter. så er "suppevandet" klar til brug.
  3. Hvis man laver en stor grydefyldt, kan der som på billedet blive til et par poser "suppevand" til fryseren, lige til at tage op.
  4. Jeg gemmer tit på fedtlage og andet fond fra de ting jeg laver, hvis ikke vi får det spist, så har man hurtigt lige noget der kan bidrage med smag til maden.
  5. Super lækkert i de kolde tider!

Opbevar maden i glasbeholdere

  1. Maden holder sig friskere længere.
  2. Fri for kedelige kemikalier.
  3. Større overblik, maden kan ses og bliver ikke så nemt glemt.
  4. Hurtigt at lave en snack.

Ikea 365+ madvareopbevaringsserie

Lidl: Ernesto glasbeholdere

Min favorit: Glasslock en lidt dyrere model.