Sparetips

Mad sparetips fra blog nyheder.

Smid ikke de kyllingeben ud!

Der kan blive mange poser med kylling af 2 eller flere kyllinger, der bliver delt ud af til flere poser og så i fryseren klar til at tage op til en gang gryderet eller ris ret eller tarteletter eller hvad man nu får af ideer, ca. 6 - 8 poser = 6 - 8 middage ud af 2 kyllinger, men smid dog heller ikke skroget ud, de bruges til suppe, der af masser af vitaminer og kalk fra marven og ben ligesom de gjorde i gamle dag, vild sundt og giver god smag til suppen.

  1. Kyllinge eller andre skrog/ben kan sagtens fryses ned og gemmes til senere for at blive kogt.
  2. Skroget koges i en time eller mere og sies eller tages fra derefter. så er "suppevandet" klar til brug.
  3. Hvis man laver en stor grydefyldt, kan der som på billedet blive til et par poser "suppevand" til fryseren, lige til at tage op.
  4. Gem fedtlaget til at stege med og fond, så har man hurtigt lige noget der kan bidrage med smag til maden.
  5.  Husk at hælde vand i til din steg, kylling osv. Da bliver den også mere yummy :)
  6. Super lækkert i de kolde tider!

12 måltider fra 4 kyllinger

Til evt.

  1. Pandekager m. fyld
  2. Risretter med kylling
  3. Pitabrød
  4. Spageti retter
  5. Tarteletter
  6. osv.

Opbevar maden i glasbeholdere

  1. Maden holder sig friskere længere.
  2. Fri for kedelige kemikalier.
  3. Større overblik, maden kan ses og bliver ikke så nemt glemt.
  4. Hurtigt at lave en snack.

Ikea 365+ madvareopbevaringsserie

Lidl: Ernesto glasbeholdere

Min favorit: Glasslock en lidt dyrere model.

Madrester

En kedelig rest, kan blive til et helt måltid.

Jeg ser tit bare et billede af noget mad og får inspiration på den måde, man behøver jo ikke altid at have alle de skrevne ingredienser, så kan madresterne komme til sin gavn. Det er noget andet med bagværk. Se mulighederne i dine madrester og det du har i fryseren, så du ikke skal på handletur, som næsten altid resultere i at handle lidt ud over forventet, se flere tips for indkøb og budget her.

Meget lidt ris, fond og baconsovs rest kan blive til en lækker suppe, alt sammen i en gryde med lidt ekstra fyld fra fryseren osv.

Eller det kan blive til fyld i en lasagne.

Jeg gemmer som oftes altid fonden når jeg laver steg, kylling eller andet der giver lækker fond, så bruger jeg fedtet fra toppen til at stege med og fonden til at give smag. Bare husk at hælde vand i til din steg, kylling osv. Da bliver den også mere yummy :)