Science fest

10 år det skulle fejres med et brag af en science fest :)

Joseph Johannes, som blev 5 år i september, fejret vi også den dag. Der er en masse børnebørn og fødselsdage på min mands side af familien, så vi har den gode vane at holde flere fødselsdage samlet og tit også med fødselarer fra de andre familier.

Elias 10 år

Min ældste er 10 år, Viiildt, han har været lidt fascineret af historier fra andre videnskabsmænd og opfindere, så ønskerne i år var noget helt andet. Han fik et mikroskop, 101 eksperimenter, et kemisæt, penge osv. i gave. Så bliver det spændene at se hvad han får ud af det ;)

Science fest

4 dage før han skulle holde fødselsdag, spurgte jeg ham om der var noget bestemt tema han ønskede for hans fødselsdag og Science var jo oplagt.

Det er sjovt, for jeg har ikke købt en eneste ting til dekorationen til festen, selvom jeg var fyldt med masser af ideer til hvad man kunne have gjort også.

Jeg gik i laden og fandt en masse glas, på værelserne og i skolerummene for at finde ting og sager og så ellers, blev der printet og lamineret det periodiske system for børn, som jeg har beholdt til undervisningen.

Jeg har en bænk i køkkenet, hvor jeg gemmer alle mulige slags fødselsdagsting og genbruger rigtig mange ting, selvom vi skifter mellem temaerne.

Da jeg var ude og købe slik, kunne jeg have købt en del mere, men prøvede at begrænse alle mine fjollede ideer. Da jeg godt vidste jeg ikke kunne få det til denne gang. Jeg havde også lyst til at lave sjove labels til hvert glas og dekoreret nogle af glassene med sukker langs toppen.

Man kan ikke se det på billedet, men vi gav børnene nogle engangs sprøjter, så de kunne blande farve i deres h2o vand, vi havde kun ribena saftevand, men man kan jo sagtens købe forskellige slags farver af saftevand og stille an på bordet, som drikkelse.

Gele ting er sikkert også sjove, ej der er bare så mange sjove ting man kan lave til en science fest.

Ikea sælger disse plast tallerkener, som findes i forskellige farver, sjovt nok havde jeg noget papir liggende der passede i farverne jeg skulle bruge, for midten af bordet bliver jeg nød til at dække med noget, hvis jeg bruger papir som dug, ligesom her, hvor det periodiske system for børn er tapet fast, så kan man få en snak eller noget andet at tænke på ved bordet :)

Vi havde også lagt forskellige løse spil ud, som i sær de voksne prøvede sig ud med.

Det periodiske system for børn

Esperimenteret slik og Eksplosiv pizza

Det var rigtig en fest dag og børnene hyggede sig gevaldigt.

Vi fik eksperimenteret slik og kage, som var cupcakes og vandbakkelse de selv skulle pynte med kemi ( slik ), ik for meget for så bliver resultatet hyper, fortalte vi dem.

Pizzaerne havde vi lavet sjov med at være eksplosive og sjovt nok, så jeg lidt sent at de var hævet over og en endte faktisk på gulvet i eksplosion he he, så den blev kasseret. De 2 restererne blev så store inde i ovnen at vi igen ikke kunne lade være med at grine, for aldrig havde vi set så store pizzaer og kun den ene bradepande pizza blev spist. Den var enorm, men smagte vild godt alligevel pyh.

Med stjernekastere blev der sunget ind til middag og Pizzaen var skåret ud i stykker og lagt op på en anden tallerken som en slags vulkan :)

Is terningerne med frøerne er lavet sådan, at lidt vand er frosset først inden frøerne eller slikket kommer på så resulatet bliver at de ligger i midten. Halv vand, frys, frø og resten af vandet= sjove isterninger

It is said: The more you laugh, the healthier you are!

My kids help me :)

Aftenen forinden havde mig og Søren eksperimenteret med nogle ting for at kunne lave lidt sjov for børnene, noget vi total stor hygget os med og laver sjov med, er en genial date night ide. Børnene elsket det og de snakker stadig om det, det var super sjovt for dem og jeg håber vi kan få det ind på hjemmesiden, så i kan få lidt ideer til hvad man kunne lave :)

Det var helt vildt så mange sjove billeder jeg fik af alle børnene, men måtte jo lige styre mig med hvor mange der skulle vælges til hjemmesiden.

Tegneserie :)


The prettiest thing you can wear is a smile.


The prettiest thing you can wear is a smile.Not every person is going to understand you and that´s okay. They have a right to their opinion and you have a right to ignore it.

Joel Osteen

A wise man once said nothing :)Your worth is found in God, not in the opinions of others.

God loves you!