Saltdej

Opskrift på saltdej / trylledej

  1. 2 dl mel
  2. 1 dl fint salt
  3. 1 dl varm vand
  4. 1 spsk madolie. f.eks. solsikke olie.
  1. Bland alle ingredienserne sammen
  2. ælt dejen sammen
  3. bages ved 120 g i ca. 3 timer alt efter tykkelse, men kan også ligge et par på køkkenbordet og tørre, til den er fast nok.

Holdbarhed på saltdej / trylledej

Saltdej eller trylledej du ikke har fået brugt, kan holde sig i køleskabet i 3-4 uger, siger de, har desværre ikke selv prøvet.

Saltdej og trylledej der males

  • Mal helst ikke bunden, så den ikke bliver kapslet ind og kan få luft, ellers kan dejen nem blive våd igen.
  • Mine saltdejs, trylledejs kager holder i flere måneder, hvis ikke år :)
  • Saltdejs kager :)

    Spis dem ikke, selvom de ikke ligefrem er giftige, er de fyldt med salt, så maven bliver nok ikke så glad for dem.

    Håber i får en hyggelig stund og masser af sjov med jeres saltdej´s bageri.