Rosenvand

Roser ikke bare dufter fantastisk, men er også et fantastisk skønhedsmiddel mod rødme, akne, uren hud og meget mere. Jeg fik lavet mig noget hjemmelavet rosenvand og blev overasket over resultatet.

Opskriften kommer længere nede :)

Sociale medier og filter

Det er specielt at følge med i de sociale medier, måske kender du også følelsen af at følge nogen, som reklamere for den ene og anden ting som måske så ser anderledes ud på en selv, hvis man køber det. Så lige en opmuntring, de sociale medier er spækket med filter og det kan derfor gøre ondt at sammeligne sig.


Make up

Jeg er absolut ikke imod make up, tror heller ikke man bliver mere hellig af at gå uden. Jamen hvor meget make up, skal jeg så bruge? Så meget som er nødvendig, er nødvendig he he :) Vi lever jo i en verden, hvor alting forgår, vi er ment til at leve for evigt ung og smuk, men på grund af syndefaldet, rådner og forgår ting her på jorden, Så er det da godt vi har noget make up. LOL.

Der er meget at leve op til på de sociale medier og vi ser en masse af disse beauty billeder, ikke at jeg synes der er noget galt i det, men vores tanker bliver så fæstet på disse indtryk at vi nogle gange glemmer de forfriskende billeder som nedenfor. Det er da helt naturligt at vi bedst kan lig at kigge på flotte billeder. Men husk også, at det er måske 1 sek. af deres liv vi ser og ikke alt det arbejde eller andet der ligger bag.


No make up, no filter

Jeg husker dengang jeg ikke ville gå udenfor en dør uden make up og hvor jeg alligevel fastede for make up 1 dag og fik denne kommentar; er du ok, som i at; om jeg var syg. LOL.

Men ironisk nok, da jeg var gravid med vores første barn ændrede det sig til at jeg kun gik med make up, når jeg var til familiefest og få andre gange.

Ellers var hverdag uden make up og tænk jeg engang gik op i at min make up endda skulle matche mit tøj. Jeg elskede mode, syede lidt tøj for sjovt, ikke at jeg er den store syerske og var også i en god stykke tid hjælpepige i en frisørsalon, hvor det var meningen jeg skulle have været i lære, men valgte i stedet at rejse med en missionsorganisation.

Ok, absolut alt filter er taget af disse billeder, selv belysningen er dårlig hehe, lige et tip, når man tager billeder; lys er en vigtig ting. Jeg fik førhen rigtig dårlige billeder, når jeg f.eks. ville tage billeder om aftenen i vores køkken, til vi skiftede vores belysning der, nu er der en markant forskel på billederne. Men nu skulle de her billeder jo heller ikke se særlig spændene ud. Ha ha ha.

Egentlig har jeg lidt fregner på kinderne og over næsen og lidt rødme og det kan make up jo også gøre en del ved :)

Hverdags billede

Hverdag, ja selv når vi tager i kirke eller på tur, kan jeg sagtens være make up fri. Derhjemme er mit hår tit i en hestehale og efter at Jenna har været der, ja så ser ovenstående billede meget realistisk ud LOL.

Hvis du kan se de grønne pletter på spejlet, så er det solbær min yngste dreng lige få minutter før billedet er taget har sprøjet på spejlet, i hans videnskabelige undersøgelse af hvad der er inde i en solbær ha ha ha. Han grinte højlydt og sagde at spejlet var grønt, that is so everyday life, me cleaning up after kids :)


Det er først for ca. 1,5 år siden jeg igen begyndte at gå lidt op i min make up og tøj og det er da hyggeligt, men også lidt uhyggeligt, for hold da op hvor er der kommet mange ting på marked jeg ikke kendte til.


Mama love

Wuhuu, så fik jeg plukket nogle røde rosenblade efter at have læst om mange af de egenskaber rosenblade kan have som f.eks:


 1. Til at holde rynker og mindsker fine linjer
 2. Hjælper mod rødme, rosacea, skællet og irriteret hud
 3. God til hovedbundsproblemer
 4. Rig på antioxidanter, har antiflammatoriske og antibakterielle egenskaber
 5. God til fedtet og uren hud, Det tager lidt tid,siger de, men har du problemer med akne, der ikke rigtig vil forsvinde, så er det et rigtig godt middel til at komme uren og irriteret hud til livs.
 6. Mindsker bumser og akne
 7. Til at afbalancere pH-balancen, hydrere, genopliver og fugter huden
 8. Som antibakteriel rensemiddel til mindre sår og rifter
 9. Til at hjælpe med at forfriske udseendet af huden og give den en blødere fornemmelse
 10. Hårpleje
 11. Madlavning, desserter, drikke
 12. potpourri
 13. Som en ansigtsmist
 14. Til at forfriske omgivelserne i rummet

Og meget mere, prøv at google rosenvand, der er meget spændene at finde ud af om rosenvand og dens egenskaber.


Hvis det skal virke, er det meget vigtigt, at du KUN anvender en ægte ren rosenvand. Der findes flere typer af rosenvand, og nogle af består af vand, alkohol og rosenolie. Rosenvand der indeholder alkohol eller lignende, bør ikke anvendes mod bumser eller uren hud, ej heller til at pleje eller rense øjne, huden eller lignende.

Rosenvands opskrift

Den reneste form for Rosenvand bliver til ved at destillere rosenblade med damp.

Alle rosenblade kan vist bruges, men de siger at de røde rosenblade er de bedste :)

 1. Pluk nogle roser hvor bladene plukkes af og rengør bladene for dyr og skidt, ved at skylle dem.
 2. Put en tallerken omvendt i bunden af gryden med en skål på toppen
 3. Check at grydens låg kan ligges omvendt på, da der skal isterninger på.
 4. Bladene fordeles i siderne, rundt skålen, må ikke kommes i skålen.
 5. Grydens låg lægges omvendt på med isterningerne, som hjælper med at skabe damp i gryden hurtigere
 6. Hæld vand i, så det næsten dækker roserne og pres evt. rosenbladene lidt ned i vandet, med en ske. For meget vand forringer kvaliteten.
 7. For bedste resultat brug destilleret vand, men det havde jeg ikke, så kogte noget vand istedet..
 8. Kog lavt i 20-30 min
 9. Tag forsigtigt låget af, så vandet ikke skulber over i gryden, som jeg gjorde he he
 10. Tag skålen i midten op og hæld via tragt over i en glas sprayflaske eller andet.
 11. Sættes evt. til afkøling først, hvis det skal i en plastik beholder, men pas på det ikke får mulighed for at dampe af, da det er i dampen det bedste og reneste rosenvand er. Evt et låg på.
 12. By the way, prøv ikke på at rengøre en plastiksprayflaske med kogende vand, siger bare he he.
 13. Tag tallerkenen op og roserne presses for vand og tages op , hvorefter det farvede rosenvand hældes i en beholder,

Det dampede vand er det reneste og bedste, og det er det jeg bruger til hovedet. Jeg duppede mit rosenvand på, med en vatrondel, da min sprayflaske var kogt af og blev vild overrasket over at allerede efter en dag kunne jeg se at rødme i ansigtet havde aftaget lidt, selv min mand kunne se forskellen, vildt altså, havde også nogle små bumser som var blevet lidt mere indtørret. Har kun brugt det i 2 dage, så glæder mig til at se efter en uge :)

Rosenvandet kan holde sig i køleskabet ca. 1 -2 uger, det føles dejligt forfriskende at få på. Derefter kan man bruge sin dagcreme som man plejer og hvis man har en spray, er det en god ide at give huden en frisk spray, mere end en gang om dagen, især i denne dejlige sommervarme.

Rosenvands fodbad

Har ikke brugt alt det farvede rosenvand endnu, men fik mig et skønt rosenvands fodbad med ca. en 1 dl Rosenvand i.

Sevom det er super enkelt at lave sin egen super rosenvand, så er der jo ikke roser hele året rundt i min have, men læste at hvis jeg skulle købe en, var det vigtigt jeg holdte øje med ingedienserne, for hvis der er alkohol i udtørre huden og man får heller ikke samme gode effekt.

Flower power

Rosenvand kan bruges af alle. Det gælder fedtet, tør, normal eller kombineret hud - uanset om det drejer sig om ung, fedtet hud eller en mere moden hud, der har brug for anti-age-pleje.