Regrow

Gendyrkning

Så skulle det prøves, gendyrkning eller regrow, jeg startede ud med en masse forskelligt, men fandt hurtigt ud af at gulerødderne 2 gange døde, da de var mere vandkrævende i pasning end de andre, så det er en ommer :) løgene var heller ikke nogen succes, endnu en ommer :) Ellers var det super simpelt, de siger at man kan nøjes med at købe en afgrøde en gang og leve af den i meget langt tid. Det kræver selvfølgelig bare at man passer det godt ved f.eks at skifte vandet jævnligt da det ellers rådner.

Super simpelt, salat, forårsløg, fennikel og selleri, blev skåret med ca. 5 cm rod, sat i vand, men det må ikke svømme i det, ind i vindueskarmen med godt lys og noget af det spiret allerede frem næste dag, det går hurtigt.

Vi prøvede at putte noget i jorden, for at se hvordan det reageret, fennikel døde desværre :(


Basilikum

Basilikum satte vi i en glaskop fyldt med vand og de spiret flot frem i vandet. 

Crazy, hvor stort det lille skud basilikum vi sået, blev.

Jeg har sat den plante basilikum vi købte (og tog nogle skud fra ) og et af de skud, som var vokset sig større end hele planten ved siden af.

Mange af de planter vi har brugt til regrow er blevet større end de planter vi købte fra butikken og som denne basilikum, var et skud endda blevet større end hele den basilikumsplante vi købte.

Rosmarin

Vokser fint :)

Forårsløg

Forårsløgene gror fint, de voksede virkelig hurtigt frem i vandet og da de kom i jorden gik det lidt langsommere sjovt nok, men store fine er de blevet.

Jeg puttede dem i jorden for en regrow for anden gang, det virker supert.

Salat

Salaten kom hurtigt frem og står fint i jorden hvor den vokser i slow mow :)

Billede 3 af salaten er en regrow for anden gang, lod roden sidde og knækkede toppen af og igen gav den et hoved salat.

Selleri

Den vokset sig enorm stor og havde vi ladet den være lidt endnu, tror jeg vi havde fået en masse store stængler. Det virker i hvertfald :)

Majs

Majsene tog virkelig lang tid om at titte frem, de er lige for nygeligt begyndt rigtigt at skyde frem.

Prøv og lægge mærke til bunden på majsene som er helt friske, da de har været under vand, til vores store overraskelse, da vi begyndte at gnubbe majsene forsigtigt af, var de friske majs næsten allesammen spiret.

Så vi fik plantet over 200 majs, for vildt! vi havde ikke plads til de resterende som sikkert lå på omkring 50 stk, det bliver så spændende at se resultatet. Der hvor der er vandet på havebilledet har vi plantet majs, men meget tæt, så håber vi det går :)


Løg

Løget skralles forsigtigt ind til de spirende løg og derefter deles de meget forsigtigt alt efter hvor mange løg der er og plantes i jorden. Vi har desværre ikke fået så meget løg ud af det, da de kom i jorden, men måske vi prøver igen næste år.

Er der ærter?

Ærte forspiring:

  1. Fordel ærterne på et stykke køkkenrulle
  2. Dæk med et andet stykke køkkenrulle og sprøjt lidt vand på, ikke så det sejler bare lige så papiret er våd.
  3. Fold køkkenrullen sammen i kanterne
  4. I en frostpose og pust luft i den, lukke med en poseklemme
  5. Sættes i et mørkt rum eller skab i ca. 3- 7 dage
  6. Vores stod i en uge, derfor er de lidt for lange i rødderne.
  7. Vi havde plantet 3 forskellige slags ærter og de reageret forskelligt, nogle mugnede, nogle spiret ikke og den sidste spiret helt vildt, dog plantet vi dem alle og de kom faktisk allesammen op alligevel :)

Ærterne puttes derefter i jorden :)

Vandes og tadaaa ærter her og der :) Børnene har hygget sig med at plukke og spise dem her i sommeren.

Ren havehygge fra drengene!

Jeg fik mig virkelig en dejlig overraskelse, da jeg forleden gik forbi deres lille have og så at lige ved siden af havde de lavet stole, bord og indgang, som vi siger; skrot kan også være godt he he. Love my boys!

You will never always be motivated, so you must learn to be disciplined.


Stop looking for reasons you might fail and start looking for ways you can succeed.