Kage tips

  1. Hvis du vil ha en høj flot lagkage, læg den i en form med bagepapir i bunden og evt i siderne, eller kageplast :) til siderne og byg den op i den.
  2. Jeg lægger bagepapiret i formen, derefter sætter jeg ringen på, strammer ringen og så klipper jeg bare rundt uden om formen.
  3. Klip en frysepose over i den ene side og dæk kagen over med den, med en stor elastik rundt om formen, der holder den på plads.
  4. Køb en meget lille palet, så du kan komme godt rundt i hjørnerne med cremerne.
  5. Når lagkagen er klar, cremerne har sat sig, smøres lidt smørcreme på det ønskede kagefad eller andet.
  6. Læg kagefadet ovenpå lagkagen og vend den om, juster evt. så den står centeret.
  1. Inden opsmøring, skrabes forsigtigt ovenskydende cremer af, så de ikke mixer sig med smørcremen ved opsmøringen.
  2. Jeg har en tyl wilton 789 til at smøre op med, den er mega genial, på indersiden er den rillet så den sætter sig fast på kagen og så dækker den en stor flade af kagen.
  3. Læg et godt lag, til at starte med, da er det nemmere at justere og dække kagen, meget af mit kom alligevel af, synes det er mest lækkert med et tyndt lag. Især hvis andet lag som på denne kage også er smørcreme, skal den ikke være så tyk som du kan se på billedet.
  4. Et rullebræt som desværre ikke kan ses på disse billeder, er genial til at få det godt jævnt.
  5. På første lag er det vigtigt at kagen har den rigtige form, så kan du glatte og ekstra justere efter at den lige har stået lidt på køl og sat sig, så tager man en palet uden knæk, varmer den op med varmt vand, tørre den af, glatter, jævner smørcremen på den måde. Paleten bliver hurtig kold, så hold øje med om den lige skal varmes op igen.

Opskrift på smørcremen er i kageopskrifter

  1. Dette var første gang jeg prøvede at lave forskellig farvet smørcreme, synes det gik pænt godt.
  2. Brug helst ikke fryseposer til smørcreme, har alt for tit oplevet de springer, man kan købe en hel stak af kageposer til ok penge, tror de har dem i føtex, bilka, imerco osv. de er en del tykkere og gode til smørcremer.
  3. Her på billedet kan man se mit rullebræt under kagefadet, der gør det nemt at smøre op og få et flot finish :)
  4. Som det ses på billedet, smøres de forskellige cremer på og derefter, bruges en palet til at smøre det ind, tryk cremerne flade i det du ruller rundet med kagefadet.
  5. Skulle der være ujævnheder, vent til den har stået på køl, og ret dem ved at varme din palet op med enten kogende vand eller meget varmt vand fra hanen, tør den af og ret ujævnhederne, ved forsigtigt at flade dem ud.

Så skal der pyntes, min absolut favorit del

  1. Brug maizena mel til fondanten, hvis den er for klistret.
  2. Pak fondanten ind i fryseposer eller husholdningfilm, så den ikke udtørre.