Vi skal være gartnere og lære at børste tænder :)

2020-02-26

Denne dental model kan man låne på biblioteket, eller lave sin egen model med små elller store skumfiduser, som vist nedenfor.

Sygdom er træls

Hvor fik vi os et godt grin, da vi en dag efter at have brugt lidt tid på at rydde op i laden, som vi ikke er færdige med :) kom ind og så at Elias havde pakket snottede og syge Joseph ind, lagt ham i vores seng og ville lære ham at læse. Det har været en kedsom lang forkølelse, kun Far og Elias er sluppet godt fra det, de to små har haft øjenbetændelse og nogle af os hoster stadig.

Skipper skole og afsted på tur.

Alt den sygdom, er altså såen spild af tid, da vi skulle have startet skole, spurgte jeg drengene om vi ikke bare skulle skippe det og tage på biblioteket, helt i orden mor, det krævede ingen overtalelse :) Flittigt blev der leget riddere, der beskyttede prinsessen, en fiks og handy barnevognstur osv. En tiltrængt tur, da jeg stadig var lidt syg og havde bare brug for at komme ud af døren. 

Vi skal være gartnere!

Så starter vi, vi skal læse og lære om vores afgrøder en af gangen og gerne rigtig gennemført, jeg deler vores rejse med hver enkelt træ, busk, krydderurt osv. her på hjemmesiden, vi er total nybegyndere, selv er jeg opvokset inde i byen i et højhus og har ikke rigtig nogen kendskab til det grønne, det skal nu laves om, mig og min mand vil nu lære at tage os af det vi har og får på gården, sammen med børnene. Så i løbet af dette år vil jeg skrive hvad vi lærer og dele ideer til hvad man kan bruge det til :)

Der kommer en del krydderurter, da vi ikke kan få vores drivhus op endnu eller lave det helt store med grøntsagerne før vores jord er klar til det.

MEEEN disse ny plantede træer og buske har vi på gården:

 1. Æbletræ
 2. Pære
 3. Kirsebær
 4. Blommer
 5. Figentræ
 6. Fersken
 7. Olivenræ
 8. Citrontræ
 1. Ribs
 2. Solbær
 3. Jordbær
 4. Brombær
 5. Blåbær
 6. Stikkelsbær

Urtehaven og mere

Til min kommende Urtehave:

 1. Oregano
 2. Timian
 3. Rosmarin
 4. Basilikum
 5. Koriander
 6. Mynte
 7. Laurbær
 8. Purløg
 9. Persille
 10. Estragon
 11. Dild
 12. Salvie

Disse håber jeg at kunne have i min overdækket terrasse:

 1. Tomater
 2. Kartofler
 3. Salat
 4. Chili
 5. Peberfrugt

De høje flotte roser bliver trimmet og fersken træet har fået knopper.

Sej gokart!

Drengene har stor drømt om at lave en gokart, så Far fik en ide, en to mands gokart, noget lyder dog bekendt hvis i har set Sørens 2 mands bil :)

Jeg glæder mig vildt til at se den færdig, de har brugt nogle aftener sammen og her er Daniel ved at skrue styret af. Så har de 2 gamle cykler vist lagt basen for gokarten :)

Vidste du, at det mest nævnte levende ting der er nævnt i biblen udover Gud og mennesker, er træer!

Der er som regel altid et træ involveret i historierne i biblen.

Hvorfor, håber jeg at mig og drengene kan lave en video om.