Celebration! vi fejre Shavuot/ Pinse, 1 års dag og 11 års dag.

2020-06-04

D. 30 maj var det Jødisk Shavuot, Pinse, det var vores bryllupsdag, det var dagen hjemmesiden blev startet og dagen for 11 år siden over 100 msk. så Mig og Søren´s første kys!

Shavuot

Vi havde pyntet godt op med blomster som jeg havde gemt fra vores bryllup, for til Shavuot pynter man op med grønne pynteplanter og blomster både i synagogen og derhjemme.

Vi fik honningkage og ostecreme på gulerodskagen og i honningkagen for til Shavuot  er det tradition at spise mad lavet af mælk og honning, fordi jøderne ved pagtslutningen blev lovet et land, der flød af mælk og honning.

Shavuot ( Pinsen ) var en hvede høstfest. Så vi fik lavet en masse brød og pyntet med brød for at mindes at man skulle komme med sit korn offer af sin første afgrøde.

Shavuot (Pinse) kort fortalt:

Mange glemmer eller ved ikke at før kristne kunne kalde det pinse eller Pentecost som betyder 50, hed det Shavuot som betyder uger og blev fejret af jøder, man tæller nemlig 49 dage efter påske, 7 x 7 dage eller 7 uger, hvor man da fejre på den 50ende dag. Igen ser man 7 tallet, som ikke er tilfældigt.

Pinsen også kendt som kornhøstsfest, en takkefest. Der er mange detaljer at komme med, men det bliver i Bible Adventure lidt senere, hvor der også mangler lidt fra de sidste dele til Påsken. Det er absolut ikke glemt, meget er snart klar, men nu hvor sommeren byder på så meget andet godt, ved jeg ikke helt, hvornår det bliver udgivet.

I påsken fejre man førstegrøden af byghøsten og i Pinsen førstegrøden af hvedehøsten.

Det er en af ​​de "top tre" jødiske helligdage (Da det krævede en særlig rejse til Jerusalem), men det er stadig den mindst forståede og den mindst fejrede af dem alle.  I jødisk tradition nu til dags, da de ikke længere kan ofre i templet, kom Shavuot også til at mindes om, at loven blev givet til Moses på Sinai-bjerget, forklaret sådan at de 10 bud skulle være givet 50 dage efter de kom ud af Egypten og fokuset på førstegrødsfesten blev mindre.
Tusindvis af mennesker kom til Jerusalem for at fejre den jødiske pinse og da disciplene i Jerusalem modtog Helligånden, var de samlet for at fejre den jødiske fest shavuot. 


Jøderne fejre den dag, de fik de 10 bud og hvor 3000 msk. døde

Samme dag som de fejre det, kom Helligånden og 3000 msk. blev frelst, det viser, at det er død at leve under loven, men liv at leve ved den nye pagt.

Pinsen betyder, at løftet om den nye pagt opfyldes, så at Gud selv tager bolig i os, der tror, ved sin Ånd og skriver sin lov på vores hjerter.

Surdejsbrød

Det skulle da lige prøves at lave lidt surdejsbrød, men jeg var mere vild med at dekorere dem end at spise dem he he jeg prøvede med lidt forskellige korntyper og vi er bare mest til de lyse og ja de luftige uden surdej :)

Pinse

Da vi for 11 år siden skulle planlægge vores bryllup, havde vi udtænkt mange andre datoér end d. 30 maj, men som det så ud med mulighed for booking af lokaler var det d. 30 maj vi skulle vælge. For nogle få dage siden blev jeg helt glad, da jeg tjekkede om det var Shavuot på vores bryllupsdag og minsandten om det ikke var det. Det synes vi der er noget helt specielt over : )

Så hvad er pinse? ud over at vi har fri :)

De 10 bud blev givet til Israel, og de blev enige om at følge den, hvilket gjorde dem til et pagtsamfund.

På Sinaj bjerget hvor de fik de 10 bud blev Israel samlet ved loven, de oplevede frygt, tordenbrag, lyn og røg.

I Pinsen hvor Helligånden blev givet, blev kirken til, Dagen Himlen åbnede sig, Helligånden blev udgydt over dem, troende på Jesus blev bundet sammen, ikke ved regler, men af ​​Helligånden i dem. Helligånden kom med tunger af ild og mange blev styrket og frelst. Guds formål med vores liv kan kun opnås i hans styrke.

Traditionelt læses Ruth-bogen under festen (som er en kærlighedshistorie) Et billede på os som bruden og Jesus.

So love is in the air and you make my world on fire!

Hjemmesiden har 1 års dag

Altså om min Far i himlen har humor, nu når vi har snakket om 3000 msk. og dens betydning i pinsen, om så ikke også vi lige nåede her i pinsen at komme op på 3043 besøgende i maj måned alene, på hjemmesiden, det er det højeste vi har været på, på en måned, jeg kan desværre ikke se andet end en kurve, så ved ikke hvilken aldersgruppe eller hvem der besøger vores hjemmeside, men bare så længe den er til velsignelse. Nogle griner måske af det lille tal, men det er så stort for os!

D. 15 maj sidste år følte jeg en indskydelse til at starte hjemmesiden, men det var faktisk svært for mig at udgive den d. 30 maj sidste år, jeg havde i mange år gemt mig i min fine hule derhjemme og med de beslutninger vi havde taget om at hjemmeskole, havde vi heller ikke brug for flere meninger om os. Så selv om jeg kan stor hygge mig med at lave hjemmesiden, har jeg tit haft lyst til at droppe det hele, det er ikke bare glamour det hele, den fine jantelov gør heller ikke ligefrem en mere populær blandt familie og venner, så tak til dem der ønsker os og hjemmesiden det bedste. Jeg har lært en masse om mig selv også, som absolut ikke er en prut bedre. Tænk hvordan verden ville være hvis vi alle tænkte på at styrke og hjælpe hinanden.

Jeg har desværre ikke haft så meget tid til hjemmesiden, men er så taknemmelig og overrasket over den nåde vi oplever med det hele.

Jeg oplevede i marts måned at blive kontaktet af et engelsktalende firma, som havde været på min instagram, de ville give mig min. 500 følgere på, hvis jeg sendte dem et billede til deres insta og på den måde få mine informationer ud, det ville koste ca. 240,- eller pengene tilbage hvis ikke jeg min. fik 500 følgere. Jeg sagde pænt nej tak, havde ikke fred i det, jeg havde jo netop startet ud med at lave min hjemmeside på dansk, for de skandinaviske lande.

Så jeg nøjes nogle gange med 1 "like" på insta, hellere en "like" fra Gud, end tusind uden Ham.

Vi håber siden er til opbyggelse og velsignelse på så mange måder!

Gud velsigne alle der besøger den!

11 års bryllupsdag

Fandt nogle billeder frem, fra da vi blev forlovet og som vi brugte på vores bryllupsinvitation wuhuu.

Bryllupsfesten

Vi besøgte i Pinsen stedet, hvor vi havde holdt vores bryllupsfest og med bagende sol lige i hovedet fik vi taget et billede 11 år senere med 4 fantastiske børn.

Vi er så taknemmelige!

Og ja Søren trænger til en klipning og barbering tihi :)

Det er ikke ved magt eller ved styrke, men det er ved min Ånd, siger Herren.