Tilbage til skolen, selv for mor! Vi skal lære et nyt sprog!

2020-01-08

Det var dejligt at komme i gang med skolen igen efter ferien, synes Mor i hvertfald :) når man har været doven længe nok, er det rart at komme tilbage til rutinerne, hvor vi alle på en måde bliver mere oplagte og kreative.

Undskyld mit nørdet sprog, I´am so exited and I just can´t hide it! Interlinier Bible, som nok er det tætteste på den hebraiske bibel jeg kunne komme, gjorde det spændene at finde ordenes egentlige betydninger i biblen, men med denne Jewish study bible, som simpelthen er kanon for både at kunne forstå ordet, navne, steder, traditioner, jødisk kultur og mere til! Det var så fedt at starte 2020 med denne bog.

Mor skal i skole!

Et ældgammelt sprog, nok det allerførste alfabet vi mennesker fik, - hebraisk - og nu sammen med mine 2 store drenge skal vi lære det, det virker lige nu lidt uoverskueligt da det virkelig ikke gir den helt store mening endnu med bogstaverne, som alle er konsonanter og har et prik system som vokaler nedenunder :) 

Tavlen i skole rummet er gjort klar, det er en helt ny verden, hebraiske bogstaver er både deres tal, bogstaver og symboler i et, de står for mange ting og jeg håber at kunne dele lidt af vores rejse her på hjemmesiden.

A little progrees each day adds up to big results!

Vi skal lære om jødernes kultur, deres traditioner og så er 30 % af det gamle testamente og 1-2 % af det nye Testamente digte, men som vi ikke forstår i vores nymoderne tankegang, vores kulturs digte er jo mere rim og remser, det er biblens ikke og hvis man virkelig gerne vil forstå hvad forfatteren vil sige, er det vigtigt at kende til denne form for kommunikation, drengene lære en del poetry i deres skole, så det bliver spændene, at se hvad de siger til det.

Her i det nye år, fik jeg en hebraisk bibel i gave, men da jeg ikke kunne læse hvad der stod på forsiden selvom, det nok er Holy bible, tænkte jeg ikke over at den vendte forkert, synes at det så lidt omvendt og forkert ud indeni, indtil det gik op for mig, de jo åbner deres bøger omvendt af hvad vi gør, da deres bogstaver er skrevet fra højre til venstre.

Joseph J. & Jenna J. er startet i K4

K4 er Kindergarten for 4 årig, det er så godt for Joseph Johannes at komme i skole, både for selvtilliden og temperamentet, han klare det ud over min forventning, lige nu er han ved at lære vokalerne, tålmodighed er dog alligevel en god ting, for mor at have med i skole :)

Succes is the sum of small efforts repeated day in and day out!

Det er lidt en udfordring at finde på ting eller snacks der kan holde Jenna i gang, men indtil videre er det gået godt :)

Morgenmad´s ideer

Vi spiser en del havregryn og lidt kornflakes til morgenmad herhjemme, en gang i mellem bliver den lige peppet lidt op, her er det granoli, 2 spsk. blandet med enten din kornflakes eller havregryn, så er der til lidt tid.

  1. Honning, smør og vaniljepulver
  2. Frø og nødder
  3. På panden ca. 10 min
  4. Stå og luft tørre lidt på et stykke bagepapir og voila

P.S Havregryn i honning og smør og vaniljepulver, på panden mums :)

Hjemmelavet Kammerjunkere

Til vores morgenmad!

Puds kobbertøjet

Fandt en lysestage til 20,- i genbrug, den var grøn og sort, det ses ikke rigtigt på billedet, men efter en gang citronsyre i vand nogle timer, kom det let af med en skuresvamp. Voila :)

P.S husk at tage handsker på

Man kan også bruge Ketchup, men som du kan se på billedet havde jeg ikke nok, ellers godt med ketchup og i en pose med lidt ekstra ketchup, pak det ind i papir og luk posen til med evt. en klemme. næste dag, puds med en skuresvamp. synes dog det er en del lettere med citronsyre.

Give thanks to God, for he is good, for His grace continues forever.