Snack ideer, haven og Regrow

2020-08-27

Haven var fyldt med sommerfugle på vores oregano blomster, omkring 30-40 sommerfugle.

Oregano´en havde vokset sig vildt, det var ellers ikke langt tid siden jeg havde klippet den ned for at min timian kunne få plads, men der gik ikke længe før den stod i fuld flor igen og tiltrak sig fine sommerfugle og lidt bier som jo er en god ting for bestøvningen af blomster og frugthave osv.

Oregano blomster

Det blev til en fin stor buket oregano.

Oregano er jo næsten et vidundermiddel, hvis man læser om den på nettet.

Havde store tanker om at skrive om alle krydderurterne, frugt og grønt i haven, men må indrømme at projekter osv. har fået første prioritet i år, de må i planlægningsbogen til forhåbentligt næste år.

Vi er i fuld gang med at fikse her på gården og da vi så overraskende alligevel fik en rendegraver i år, bliver det rigtig spændende om vi rigtig kan få startet på køkkenhaven til næste år.

Tørret Oregano

Friske oregano blomster er fine lyselilla, sætter man dem i en vase uden vand, er de fine i mange uger og bliver mørkelilla, som på det første billedet nedenfor.

Billede 2. er oregano der er over et år gammel :) Synes faktisk de ser finere ud i virkeligheden end på billedet jeg tog.

Oregano te

Oregano olie

Frisk Oregano

Det er helt vildt så mange ting oregano er godt for, skriver desværre ikke om det i denne her omgang, men kort og godt er den god til at bekæmpe bakterier, lindre betændelse og smerter, regulere blodsukkeret den er antiflammatorisk og styrker en lang liste andre ting.

Del 2 af regrow

Selvom det ikke blev til den helt store køkkenhave i år, så blev det til en del regrow opdagelser og det vil vi ihvertfald benytte os af igen.

Nogle ting lykkes super nemt, andre ikke, dem som vi havde succes med er delt her på siden  - Regrow -

Bladselleri

Bladsellerien havde skudt rigtig mange stængler, så havde jeg ladt den stå i endnu lidt tid, ville vi nok få mange store stængler ud af det.

Bladselleri opskrift

Bladselleri er ikke just den store favorit her huset, det første som kom på mine tanker, når jeg tænker bladselleri er selvfølgelig en lækker waldorfsalat, men også lækker med gulerødder og dip :)

Her lavet vi bladselleri med Philadelphia ost, blandet med lidt hvidløg, masser af persille, basilikum og lidt herbamare salt

Basilikum

Crazy, hvor stort det lille skud basilikum vi sået fra en regrow var blevet.

Jeg har sat den plante basilikum vi købte (og tog nogle skud fra ) og et af de skud, som var vokset sig større end hele planten ved siden af.

Mange af de planter vi har brugt til regrow er blevet større end de planter vi købte fra butikken og som denne basilikum, var et skud endda blevet større end hele den basilikumsplante vi købte.

Basilikum dressing

Jeg fik lavet en basilikum´s dressing ud af de 2 basilikum bundter vist.

Jeg husker ikke opskriften jeg lavede, den blev ellers god :)

Det var noget med: Hvidløg, olivenolie, lille tomat, salt, citron, mayonaise, og fetaost, blendet :) LOL.

Forårsløg

Det var nogle fine og meget store forårsløg jeg fik ud af denne regrow.

Forårsløg regrow 2

Jeg gjorde som sidst, skar ca. 5 cm af bunden og her er regrow for anden gang som vist på billedet 1.

Billedet 2. er efter 1 uge ca. det går super hurtigt med forårsløg.

Regrow

Kartoflerne er regrow og der blev lavet stegt flæsk med persille sovs.

Salaten på billedet er en regrow for anden gang hvor jeg lod stilken stå og knækkede salaten over som jeg skulle bruge.

Rosmarins regrow er jeg overrasket over, de vokser jo så fint.

Snack ideer

Klik på billede linket :)

Snegleræs

Det var tid til årets snegleræs ha ha ha, man synger lidt for dem og så kommer de frem, så hyggeligt at se på hvordan børnene sætter sig for at synge og venter spændt på at sneglene titter frem, for derefter at lave ræs med dem.

Træklatring

Mine 2 store drenge klatrer nogle gange højere end hvad jeg vil se på og nu var der stor jubel fra en lille 4 årig, som endelig kunne være med på legen, dog ikke så højt som de store, heldigvis. Det er ikke såen når de har en Far, der selv, er en værre Søren Klatremus.

Færdig dej

Der var tilbud på færdig dej :) Butter, filo og croissant dej

Det var sjovt at prøve og det tager jo ikke lang tid at få noget bikset sammen, når man ellers er blevet kendt med hvordan man gør.

Croissanten som var fyldt med pullet pork og ost, var favoritten :)

Anders And blade

Havde købt nogle Anders And blade fra genbrug, drengene elsker dem og kan sidde i flere timer og læse selv og for hinanden.

Worry is a waste of time. It doesn´t change anything. All it does is steal your joy and keep you busy doing nothing.God wants to heal your hidden pain.When we judge someone, we reveal a part of ourself that needs healing.