Pynt af toiletruller, tips til hygge i December

2020-12-02

Decemder hygge er en god tradition, lysene der skinner i gaderne, på husene og rundt omkring i hjemmene, småkager, pebernødder, clementiner og appelsiner i lange baner.

Masser af glitter blev det til en tirsdag, vi besluttede, at lave skole til ren krea dag.

Opskrift på toiletrulle pynt

 1. De små havde i forvejen malet masser af toiletruller, i forskellige farver på ydersiden af toiletrullen.
 2. Derefter presser man toiletrullen flad og klipper den i den tykkelse man ønsker den skal have, vi brugte 5 stykker pr. blomst, snefnug eller stjerne?  :)
 3. Spidserne limes sammen, med en limpistol.
 4. Pynten i mellem de 5 stykker, er et stykke, der er bukket sammen på midten og sat ind i en af stykkerne. Klem det sammen i enden og lim spidsen, hvorefter det sættes ind.
 5. Man kan også bukke et stykke og klippe det midt over, så skal den lige limes sammen på indersiden, og limes igen på ydersiden, hvorefter de sættes på.
 6. Når den er færdig lavet, puttes lim på et stykke køkkenrulle, dup den i limen og check om alle kanter har fået lim.
 7. Så dyppes den i glitter og ligner en million :) 

God fornøjelse!

Håber billederne kan bruges, sorry jeg ikke fik taget billeder af hvordan pynten i mellem laves, håber det er forklaret forståeligt nok.


Mega god Fif til Småkager.

Smør småkager, kan være en mega udfordring at lave med børn, hvis ikke man kender dette fif, som bliver forklaret længere nede.

Vi brugte 750 g smør, på småkager og 250 g på pebernødder, så var det godt vi næsten lige havde købt 50 pakker smør på tilbud he he. Vi er i forvejen storforbrugere af smør, så dejligt at få fryseren fyldt med dem igen.

Vi elsker forresten Amo bagebøger, der finder jeg og børnene rigtig mange gode opskrifter til fødselsdage, jul osv. Tror man kan få dem til 20 - 25 kr i bilka eller andre steder.

Småkage tips

Småkage dej, klistre helt vildt meget og er svært at få af bordet, uden at tørre dem ud, med en masse mel.

Tag et stykke bagepapir og rul dejen ud på den og tryk motiverne på ud den, så kan man lade dem blive på papiret og det er også nemmere at flytte rundt på dem, hvis det er man vil det.

Selv de små kan være med til det.

Joseph Johannes havde selv lavet alle hans :)

Vi fik pyntede med sukker blandet med kanel, mandler og kokos og glæder os til, at dekorere alle dem, der ikke fik pynt på med glasur osv.

Modelsæt

Farmand havde fundet en butik med modeltog, modelsæt osv. Drengene synes det var vildt spændene og fandt nogle fine ting, de gerne ville købe, så vi tænkte, det kunne være sjovt at se, om de havde tålmodighed til selv at sidde med det, så vi fandt nogle startersæt, så de kunne prøve det.

De er ikke helt færdige med dem, da vi kun kan gøre det om aftenen sammen med dem, det kræver nemlig nogle gange hjælp fra os, men indtil videre er de helt vilde med det.


Tip til mandlerne

Den kender de fleste sikkert, men hæld kogende vand fra kedelen over i en skål med mandler, efter få minutter, checkes de, om de klar. Da er de super nemme at pille skindet af på.

Vi spiste ris ala mande med en syltetøjs favorit herhjemme, en ny syltetøjsvariant vi prøvede, som drengene er mega vilde med.

Opskrift på ynglings syltetøj!

 1. Fra frost: 1200g jordbær, 400g hindbær og ca. 400 rarbarber blandes sammen i en ikke aluminionsgryde, noget med at ellers gir rabarber giftstoffer fra sig? Jeg laver det i en stor støbejernsgryde. 
 2. Undskyld jeg ikke ved hvor mange gram, men hældte en masse sukker over, måske ca. 200g lod det stå i 3-4 timer.
 3. Koger det langsomt op, tilsætter ikke vand, der er også rigeligt fra frysevarene i forvejen.
 4. Hælder vaniljesukker i, omkring 4 tsk.
 5. Når det har kogt til den konsistens jeg ønsker det, tilsætter jeg ca. 750- 800 g syltesukker
 6. Og det lækreste sylttøj hældes i glas.
 7. Jeg har vasket mine glas i opvaskemaskinen og lige inden jeg bruger dem, ruller jeg dem rundt i en dyb tallerken med kogende vand med gafler som greb. så alt er kogt væk.

30 dages udfordring, del 4

Så er vi kommet til den sidste del af de 30 dages udfordringer, selvom man måske ikke har fuldt den til punkt og prikke, kan det at læse dem, være en god reflektion.

 1. Find 1 ting, du er taknemmelig for ved dit barn.
 2. Spørg hvad han / hun godt kan lig og spise, lav evt. denne ret sammen.
 3. Fokusere på ordet fred i dag
 4. Giv en god kram og kys på kinden.
 5. Brug 5 min på at være interesseret i dit barns leg eller andet.
 6. Tænk på at være venlig og hjælpsom i dag
 7. Så er det tid til en god portion is, snak om hvilke smage der er bedst :)

Speak to your children as if they are the wisest, kindest most beautiful and wonderful humans on the earth. For what they believe, is what they will become.

Brooke hampton


Play is the highest form of research.

Albert Einstein


Too much love never spoils children. Children become spoiled when we substitute presents for presence.

Anthony witham