Mit favorit brød, kreative ideer og bedste ven i kort tid.

2020-04-02

Daniel er i fuld gang med perler, han har næsten lavet alle perletingene på perlesiden, han får alle mulige ideer, nogle prøvede han at lave i 3d, men måtte desværre kassere dem, sådan kan det gå, når man vil opfinde noget, bare man ikke gir op, for så kan man jo lære af fejlene :) Han var også ved at lave en masse zoo dyr, som han var rigtig glad for at faster havde givet som ide, men da jeg skulle til at tage billeder af dem, fandt vi ud af at elefanten manglede nogle store øre og zebraen havde fået sorte og hvide prikker istedet for striber, så det måtte vi hellere vente lidt med :)

Givet op har han ikke, det vrimler med ideer, så ser han lige en fugl og vupti fordi den var sød, skulle den da lige hurtigt laves i perler. Det er da for hyggeligt! En af aftenerne, satte jeg mig i skolerummet sammen med ham, for at hygge med, for cirkler det kan jeg da lave og dem blev der også lavet en del af til mine små petit four kager. Mens Daniel fik lavet et mesterværk af en bryllupskage.

Nye perle ideer

+ flere nye på Perlesiden - klik her

 Krea ideer til de små

Nemme og hurtige krea ideer til de små :) flere ideer er samlet bare klik på en.

Jeg er selv ved at lære et nyt sprog (hebraisk) hvor bogstaverne ser helt anderledes ud end dem vi har, så min forståelse for at finde ud af hvordan (nye) bogstaver ser ud, er vokset. Det er en ny verden og det hjælper at forme, farve og lave dem selv.

Joseph´s bedste ven?

Joseph havde fundet en mariehøne som han var noget så glad for, den skulle bo inde i huset og fik mange gange af vide hvor højt han elskede den! hvor sød og fin en ven den var! Lige indtil jeg; drillemor fik sagt, at kom der noget gult på fingrene var det fordi den havde tisset på ham. Hvad? kom det i stor overraskelse hos den lille fyr, hvad siger du mor? kan den tisse på mig? Ja det kan den, ej mor den lille frækkert!

Efter at have set og hørt på hans store kærlighed til mariehønen, måtte jeg grine noget så godt inde i mig selv, da han valgte at sætte den udenfor døren, fordi han havde fået af vide den kunne tisse på ham LOL.

Mit favorit brød!

Hvorfor mit favorit brød?

 ( For der er rigtig mange forskellige og gode brød! )

 1. Fordi det er nemt og hurtigt at lave! ( men nok mest hvis man har en 10 dl målekande i hjemmet ) Se video!
 2. Det er billigt at lave!
 3. Det smager mega godt!

Opskrift:

 1. 1 klat gær på str. med en ært.
 2. 3 tsk. salt
 3. 10 dl vand
 4. 20 dl mel
 • Gær opløses i koldt vand
 • Æltes sammen i en stor beholder med grydeske eller hænderne, ingen rørmaskine i brug, det skal ikke se pænt ud, bare melet er dækket.
 • Næste dag ser den ud som på det første billedet, pågrund af den lange hævetid, gæren gør arbejdet for dig!
 • Husholdingsfilm over og evt. en tallerken ovenpå også.
 • Stå i minimum 12 timer, lav den dagen før, så er den klar når du står op eller kommer hjem fra arbejde?
 • Den kan også kommes i køleskabet i flere dage og tages ud når du skal bruge den.
 • Inden den tages ud, folder jeg den lige sammen nede i beholderen ca. 3- 4 fold, hvorefter den kommer over på en bradepande med bagepapir.
 • Smør lidt olie på toppen af dejen og et viskestykke over, så tørre den ikke ind. Lad det stå på bradepanden i yderligere 2-3 timer for et bedre resultat :) Skal det gå hurtig kan den også komme direkte i oven uden yderligere hævetid.
 • 200 grader alm. ovn
 • 55 min.
 • Lækkert knasende skorpe og blødt luftigt brød.

P.s Man behøver heller ikke gøre sin beholder ren igen, da det kun gir smag til brødet, hvis man laver en ny portion lige efter man har taget den anden dej ud. Dejen i den tomme beholder indtørre, hvis man venter for længe :)

Vigtigt: Check protein indholdet på dit mel, nu højere protein, nu bedre vil brødet blive. Mit mel fra Løvbjergs first price kostede 7 kr, og har 11 procent i protein :) højere er bedre, men 8 procent f.eks er mere til småkager :)


Velbekommen!


Tak for Banankage Elias!

Den var lækker!

Gud er trofast!