Legehus makeover projekt, sandkasse og kartofler

2020-05-14

Efter at have kigget på det triste legehus look i over 3 år, var det vist også på tide med et legehus makeover :)

Saltdej

 Kager og søde sager til familien slikmund!

Vi skal have lidt lækkert til boden som bliver en del af legehuset udenfor og mens Elias og Joseph stor hygget sig med at lave marsmellows over bål i saltdej og mange andre sjove påfund, jeg ikke fik taget billeder af, lavet Daniel og jeg søde sager. Jeg malede dem dog selv, det gik ret hurtigt i et frikvarter, men fedt at se hvad 3 farver maling og lidt krymmel kan gøre. En hvid, en creme farve og en mørk brun maling.

De havde stået i et par dage inden jeg malede dem og selvfølgelig havde de været i ovnen ca. 5 timer. De er ikke malet på bunden, da de vist kan blive bløde ellers, det er nok heller ikke det bedste tip til legehuset, da de måske ikke kan tåle at ligge udenfor for længe, men hvis de får nogle gode og hyggelig timer til at gå med det, FEDT!

Jeg vil nok også skulle holde lidt øje med min yngste på 1 år, for hun får nok lyst til spise dem. :)

Is lavet af karklude

 1. Karklude, 18 is ud af 3 karklude
 2. Ispinde, gem evt. en masse ispinde her til sommer, fra dem i spiser, hvis ikke du vil investere i dem :)
 3. Lim, Saks, Symaskine
 4. Æggebakke som holder
 5. Karkludene jeg købte var med 4 lag, så når jeg havde klippet dem, limet jeg ispinden og stoffet omkring, fast på de 2 lag og derefter de 2 andre lag på som en sandwich. ( 2 lag stof så lim og ispind så 2 lag stof.)
 6. Synes det gav en sød effekt med syningen omkring, og da behøvede jeg heller ikke lime alle 4 lag sammen.
 7. Lav evt. et Lamineret isskilt til bod.

Tavle

Lidt komisk, men lavede en whiteboard tavle om til en kridttavle, kender i ikke de der tavler som står på gulvet med et trekantet look, den ene side har whiteboard og den anden kridttavle. Den har vi lavet om til 2 væghængte tavler i stedet. Vi har kridttavlen i de yngstes skolerum, som de store også havde da de var mindre og da vi har en kæmpe whiteboard skulle jeg ikke bruge den lille mere. Nu er den blevet til Menu tavle i vores Legehus wuhuu.

Skrot og andet godt

Basen er lagt inde i Legehuset, den er HVID! jubii, så kommer den sjove del snart, masser af farver og hygge, tror det bliver lidt retro, men vi får se, jeg har rigtig været rundt på gården for at finde ting i laden, i stalden på lofterne osv. Og det er da lidt sjovt. Vi havde også en masse maling fra de tidligere ejere af huset. Så indtil videre har jeg kun brugt penge på karklude og skuresvampe ha ha ha ha ha LOL.

Tak til Lars for det fine skrot, ikke alt er med på billedet, men fik nogle kasser og andet sjovt af vores flinke nabo, det er en velsignelse med gode naboer.

Den brune reol er nu hvid og er lavet om til køkken med hylder osv.

Sandkassen

Vores sandkasse er blevet flyttet ligesom Legehuset og den var fyldt med sten fra gårdspladsen, så alt sand skulle sies, yep alt sandet. Det var en lørdag formiddag, som startede lidt køligt og så kom solen ellers frem wow nu glæder vi os virkelig til sommer. Det gik overraskende som en leg, alle hyggede sig, Far havde udviklet nogle sjove sier og vi fik hele traileren tømt.

Kartofler

 1. Kartofler i vinduet i ca. 1 - 2 uger
 2. Skær dem i halve
 3. Plant den del som er sprunget ud opad, måske kan begge sider bruges
 4. I en potte med jord
 5. Lidt gødning, men ikke blomstergødning tihi det kom jeg til og kartofler kan ikke lig for meget kalk, da de så kan udvikle skurk. Vi håber det gik.
 6. Dækkes med lille lag jord.
 7. Vandes lidt en gang imellem, de må ikke blive for våde, vi stilte dem under et halvtag udenfor.

Da vi ikke selv havde tænkt på at lave køkkenhave i år, i håb om at vi får fat i en rendegraver, synes vi dog alligevel drengene, som virkelig ønskede en have, skulle have lov til at lave deres egen ved skoven.

Så Far fik fræset, der blev fundet sten, luget lidt og plantet, så må vi se hvad der ellers skal plantes i deres fine have :)

You never look good trying to make someone else look bad.


Feed your faith and your doubts will starve to death.