Julefrustrationen vi oplevede i 2016

2019-11-28

Taknemmelig

Vi elsker December måned, når den er bedst med familiehygge og taknemmeligheden over at have hinanden, varme, god mad, hygge og meget mere, vi har så meget, at være taknemmelige for, lige nu sidder jeg og spiser noget af min ynglings chokolade fra lindt og blev så utrolig taknemmelig for, at bare kunne proppe mig med lækker chokolade, det er jo ikke en selvfølge for alle og ih et varmt dejligt hus, tak Far i himlen fordi du sørger så godt for os, vi havde en dag, uden varme på og det blev mærkbart for drengene og jeg at skole dagen var lidt anderledes at komme igennem, når man fryser og venter.

Billeder fra julen 2015 Elias 5 år og Daniel 3 år.

Vi oplevede

I 2016 at vores tanker omkring juleaften blev udfordret en del, da vi mødte en familie, som ikke holdte jul og deres begrundelser for hvorfor, det satte nogle tanker i gang hos os, hvorefter der blev tænkt, studeret og snakket en del, men blev også frustreret omkring juletraditionen, der er jo selvfølgelig også forskel på, hvordan man holder jul, alt efter nationalitet eller opvækst osv. Det var virkelig underligt at studere forskellige emner fra julen, som f.eks. juletræet, julemanden, ordet jul eller noget skørt som en julekugle osv. rent historisk var der meget usikkerhed om fakta og oprindelse for nogle af traditionerne, det var til at blive kuk kuk i låget af, at studere, hvis man også ser det fra et kristent perspektiv, for det var jo slet ikke den opfattelse vi har af jul. Så alt til side, følger vi en trend, en god opreklameret fidus, hedenske traditioner eller hvad nu?
Så lidt små forvirrede valgte vi julen helt fra og fandt hurtigt ud af, at det var et ømt punkt, da det involverede mange andre omkring os, det blev dog alligevel til en slags juleaften, den jul, hvor vi fulgte en dejlig hollandsk families tradition, uden juletræ og gaverne var en lille fælleskurv med gaver, vi kunne hygge os om sammen, som f.eks et spil eller andet, eller hjemmelavede gaver fra børnene.

Billeder fra julen 2015, Joseph Johannes er 3-4 måneder på billedet Og Elias 5 år :)

Juletræet

Det er et yndigt træ og det synes vi da også, der er noget helt specielt ved et stort flot pyntet træ ih det er da hyggeligt og vi har da heller ikke noget imod den som så, vi studerede dog lidt i dens historie om hvorfor man egentlig har sådan et stort træ og har da også fortalt vores børn lidt om hvad der kan være af traditoner og hedenske baggrund for at nogle rent faktisk tilbad den, men helt afslappet er vi dog ellers med den og forklare dem også at det generelt set ikke er sådan i dag, selvom nogle ville gå i total oprør hvis den ikke var der ti hi :) En pynte genstand der bringer hygge?

Elias´s juletræ anno 2019

Gaver

Vi elsker gaver, hvem elsker ikke gaver? og vi elsker at give dem til hinanden og at se vores børns glæde i også at få en gave, er en gave. Gud er en generøs giver og Han har givet os den største gave af alle.

Julemand og pakkekalender

Er det ikke noget med at coca cola fandt på hvad julemandens farver skulle være, godt valgt egentlig, selvom han jo ikke ligefrem er en helgen er han blevet lavet til en helt i børnenes øjne :)
Pakkekalender er da meget hyggeligt, men synes ikke jeg gider alle de små ting, gange 4 og overalt, så hellere en god gang chokolade kalender :) men venter lige til det bliver december og de er færdige med at sælge kalendere, så kan vi måske være heldige at få en lidt større chokolade kalender af slagsen og til halv pris wuhuu. Daniel har udset sig en :)

Billeder fra julen 2015

Budskab

Så hvad handler julen egentlig om, jul er et komisk ord at bruge når man tænker over det og forvirrende at dykke ned i historien om hvad det egentlig betyder og stammer fra, hvis der er nogen der ved hvad det betyder, for det blev vi heller ikke så kloge på, når vi siger jul har vi hver især et billede af hvad det er, men ved rent faktisk ikke hvad ordet jul betyder med sikkerhed. Både Mig og Søren er vokset op med dansk traditionel Jul og har altid elsket den, men har dog alligevel oplevet den lidt forskellig i forhold til mening og fokus. Faktisk er fakta for at Jesus er født d. 24 december, næsten umuligt og hvor i bibelen står der at vi skal holde Jesus fødselsdag? Han har jo altid eksisteret og før jordens skabelse. Lige nogle sjove tanker.


Nogle gange tænker vi måske ikke over hvorfor vi gør de ting vi gør, men følger bare strømmen. Dette står på vores drenge´s væg. Why work so hard to fit in, when you are called to be set apart. 2 Cor. 6:17

Da vi så besluttede os for at holde "juleaften", på vores måde, var det vigtigste bare, at holde fokus på det som betyder allermest for os, nemlig vores Frelser Jesus. Hans komme, død og opstandelse.

Guds fred til jer alle.

Hvordan vi holder Jul og hvilke traditioner vi har med, kommer efter Jul :)