Ismaskine, hjemmelavet is og nem baby is opskrift!

2020-02-20

Vi havde sat en annonceagent på dba, vi søgte efter en ismaskine med kompressor, nemox ismaskine var på vores top ønskeliste, så med det samme vi i vinterferien fik beskeden om at en ny ismaskine var sat i og det var en nemox slog vi til.

Måtte skynde mig at spørge en af børnene om jeg ikke lige måtte tage et billede af deres is, LOL. vi havde alt for travlt med at få tænderne i isen ellers.

Nøj, det må jeg altså sige, godt nok smager italiensk is godt, har da smagt en del af dem i forskellige byer i Italien, men altså at lave sin helt egen super lækre cremede hjemmelavede is, det er der altså noget vildt tilfredsstillende over. Vi er så mega begejstret for denne maskine. Hjemmelavet Gelato ( is ) mums! mums! mums!

Vi fik lavet:

  1. Chokolade is
  2. Appelsin is
  3. Banan is
  4. Stracciatella
  5. Vanilje is
  6. Jordbær is

Og glæder os til at prøve mange andre forskellige varianter, da håber jeg at vi inden sommeren, får lavet nogle videoer med de bedste forslag og tips vi kan komme med, til italienske hjemmelavet is opskrifter :) Selv har jeg 2 favoritter vi ikke har prøvet endnu, så glæder mig!

Nem baby is

  1. Græsk youghurt
  2. Bananer
  3. Peanutbutter
  4. I fryseren, tages ud 5 min før den skal spises, ellers er konsistensen hård.

Min lille pige elskede det!

Æggehvider kan bruges til:

Når man laver italiensk is bruger man som regel en masse æggeblommer, men hvad så med æggehviderne? Jeg fik lavet en æggehvide æggekage og æggehvider i oksedellerne, ellers var der søde sager på menuen, kokostoppe dog uden chokolade, marengsbunde med hasselnødder og tuc kiks mums. eller havregryns marengskage. Arla har en masse andre ideer til hvad man også kan bruge sine æggehvider til. :)

Den græske yoghurt  blev også brugt til tzatziki.

Jeg er stadig lidt snottede, den forkølelse har varede lidt for længe og haft sin mission med at prøve at udmatte mig max, men glæden ved at se en forvandling her på gården er et lille energiboost, skoven fik vi også ryddet pænt op i, vi ikke er færdige, men der blev samlet en masse fine bunker pinde og selvom det begyndte regne udenfor blev vi ved.

Da det blev for koldt for den lille mand, gik han ind og kreeret sin egen lille bondegård. Det er så hyggeligt at se hans påfund.

Hyldebærtræ og mosefund

Vinter og sommer billede ved siden af hinanden, ih jeg glæder mig til sommer, men dog ikke til at alle vores skrot bunker af sten osv. igen bliver til ukrudtsbunker. Der er dog et fint hyldebærtræ, som Far gerne vil eliminere, men mor stadig går og håber han vil være så barmhjertig og flytte til et andet sted.

Om sommeren kan man ikke helt se at der ligger en stor sort stamme af et mosefund lige ovenpå mit hyldebærtræ, nu håber jeg snart vi får en rendegraver he he.


One reason we don´t see God do big things, is we only ask for small things.

With God anything is possible!