Hjemmeskole, rutiner, vaner og opgaver.

2020-03-19

Hep hey Allesammen, håber i er ved godt mod og har det godt!

Det har vi og havde vi ikke fortalt til de 2 store drenge om tilstanden rundt i landende, ville de ikke have bemærket noget til det, da hverdagen hos os er som normalt, der er skole, far som er selvstændig er på arbejde osv.

Det er har været spændende at følge med på instagram og se de forskellige indslag med hjemmeskole, jeg tænker det er en lille mixed bag af følelser, nogle har en god oplevelse og andre føler de er i en grotte med små fulde hulemænd der driver dem til vanvid :)

Der er også vidt forskellige udfordringer, antal af børn, alder, personligheder, boligforhold osv.

Da jeg gik med ideen om at hjemmeskole, kendte jeg ingen der gjorde det eller om det var muligt. Faktisk var der få jeg kendte der gik hjemme ved deres børn efter barsel. Efter noget tid på barsel, kunne de ikke vente med at komme på arbejde igen.

Jeg følte mig som en kriminel at ville have mine børn hjemme, når jeg mødte kassedamen i brugsen, som smilende startede ud med at spørge hvordan det gik og derefter næsten kommandere mig til at få mine børn på institution af en liste af grunde til hvorfor det var synd de var hjemme. Det mødte jeg af flere, nogle var positive, men så måtte man heller ikke strække den længere end til de skulle i skole, for så var det jo total svigt og sociale evner var tabt i deres øjne.

Det var en hård start, jeg bare vidste i mit hjerte at det var rigtigt for os, med tåre i øjnene, havde jeg alligevel mange gange lige skulle høre fra min mand at det nu var rigtigt. Ja, vi var enige!

Jeg blev senere på et tidspunkt inviteret til en legestue i en anden by, hvor jeg fik kulturchok, næsten alle gik hjemme ved deres børn, wow lige pludselig var jeg helt "normal" og til min store overraskelse var der også en som hjemmeskolet, jeg var sulten og spurgte alle mulige spørgsmål til, denne her super woman, som hun var i mine øjne, selvom hun havde oplevet sin del af modgang og vidste lidt om at det var starten på vores venskab.

Hvis du vil læse mere og om hvorfor og hvordan vi startede klik her

Nå, men nu hvor vi alle er "normale" :)

Så håber jeg at kunne give lidt fif på vejen.

Rutiner og Vaner

KLIK HER hvis du vil ha en liste over fordele og ulemper ved at hjemmeskole

 1. Uden dem ville det være kaos hos os, utallige spørgsmål, kedsomhed, dovenskab, iritiation osv.
 2. Lav et skema, der passer ind i jeres hverdag - vores rutiner klik her.
 3. Det tager nogle dage at finde rytmen, men giv ikke op.
 4. Du er Leder af dit eget family buiness, hvis ikke du ved hvad der skal ske, hvordan skal så dit barn vide det, bliv ikke sur.
 5. Dine børn er i skole, men det er vi voksne også, den fornemmeste form for karakterdannelse af tålmodighed, glæde og kærlighed.
 6. Jeg er stadig i skole, gad vide hvilket klassetrin, nogle gange er jeg sikkert gået om og om og om :)
 7. Lyt og læg mærke til dine retningslinjer og beskeder er de venlige forståelige og tydelige?
 8. Hvordan er tonen i huset, kan du lig at være der?
 9. Tænker du mest på dine egne behov og irriterer dig derfor over deres?
 10. Der er flere måder at lytte på, den hvor du er i gang med noget og ikke retter blikket på barnet, men bare svare og den hvor du stopper op og lytter med blikket rettet på barnet. Mærk efter hvad der behov for, da det kan lette en del på resten af dagens gøremål eller aktiviteter.
 11. Har du nogensinde oplevet at være på tur, måske handletur og have blikket rettet på alle dine indkøbsvare eller ting omkring dig, samtidig med at skulle korrigere en lille fru/hr. bestemt. Min erfaring er, at jeg kan vælge at sige tingene tusind gange og skynde mig lidt at få tingene gjort omkring mig eller jeg kan stoppe helt op rette blikket på hr/fru bestemt og tage nogle minutter i den allerroligste form jeg kan finde frem og forklare, eller give en konsekvens hvis det er nødvendigt.
 12. En vane vi elsker herhjemme er at læse inden vi går i seng, kl 19.00 nattøj på og børste tænder, prinsessen bliver puttet, 3 yngste læser vi eller de store drenge for. ca. kl 19.30 går han gladeligt i seng og de ældste læser videre. Så er der både en dejlig ro i huset, det er hyggeligt og vi lære noget.
 13. Vaner gør, at der ikke bliver sat de store spørgsmålstegn eller kommer irritation.
 14. Vi oplever at de flittigt bruger deres opfindsomhed og leg meget bedre.

Hvilket tanker har du dannet dig?

At gå på arbejde, kan det være fordi du elsker det du laver eller fordi du tjener penge ved det eller begge :) Jeg skal være helt ærlig, jeg tager hatten af for pædagoger, jeg synes de skal have mere i løn :) Selv bliver jeg aldrig pædagog. Måske tror du at jeg bare elsker at passe børn, ja mine egne, men så når den heller ikke længere, jeg kan om jeg tager mig sammen ikke skifte en anden baby´s pubæ ble uden at være ved at brække mig LOL. Men være total ligeglad når jeg har mine egne børn´s pubæ på fingrene.

Vi elsker vores børn, men det er ikke penge vi får i løn fra dem, det er mere værd og end guld og ædelstene tilsammen, men hvor meget af vores energi og opmærksomhed bliver der lagt i den dyrebareste stilling, vi kan få, hvor vi endda er sat som chef. 

Nu kommer der måske et sært spørgsmål, men hvad planer og tanker havde du for dine børn inden de kom til verden og er der noget du brænder for at give dem med på vejen. Måske at de lære at spille på guitar, jeg havde et stort ønske om at lære det, men fandt ikke tiden til det, så jeg besluttede mig for at lære nogle basic ting og lærte dem videre til min ældste dreng, som nu kan mere end mig.

Og selvfølgelig det handler ikke kun om børn, find og tag tid med din partner.

Det styrker og gavner jer alle! Date night ideer

Opgaver i Huset

 1. Opgaver giver selvtillid og bygger karakter
 2. Hjælpe til for også en til at føle sig vigtig og en del af.
 3. Forklare og rette med opmuntrende ord
 4. Ros
 5. Vores store drenge vasker sit eget tøj, folder det, støvsuger, vasker gulv, tørre af, går ud med skraldespande, gir hunden mad, gøre rent på deres eget badeværelse, rydder op osv.
 6. Opgaver som at tage sin egen tallerken og putte den i opvaskemaskinen eller sætte sko og jakker på plads arbejder vi endnu på :) REPEAT REPEAT REPEAT.
 7. Generalt bare hjælpe til.
 8. Vi har den regel at om fredagen er det store rengøringsdag og det gør de virkelig med stor fryd og glæde, uden at overdrive, for det er den eneste dag de må spille på computer, som så er wii herhjemme. Når de er færdige med skole og rengøring er det store spilletid.

Her er Jenna ved at rydde legoklodser op sammen med Elias :)

Billeder fra vores første hjem og første skolerum!

Jeg håber noget kunne bruges, jeg har generelt kun brugt onsdag aften på hjemmesiden, har stadig ikke lært at bruge instagram helt, men del gerne hjemmesiden med andre hvis du får lyst. Håber den er til velsignelse! Nu er det igen midnat jeg skal i seng :) Det var hvad jeg kunne nå.

Gud velsigne alle jer dejlige familier!