Hjemmeskole og Førskole

2020-11-05

Kreativ bliver man, når det er førskole og skoledagen ikke er fyldt med bøger.

Det er så hyggeligt og glædeligt, at se de små hygge sig med at lære og opdage nye ting.

Jenna er i fuld gang med at lære om farver, Nogle kan hun sige, men det er stadig meget nyt, så vi holder os til nogle få farver og repetere dem hver morgen. Samme farve kort, men forskellige ting der bliver brugt i legen.

F.eks billedet nedenfor hvor man kan se jeg har lagt farverne på kortene, dem finder jeg forskellige ting til, som hun skal placere i den rigtige farve på kortene. Jeg snakker om farverne så hun høre mig gentage farverne ofte. Når vi læser i bøger, fortæller jeg også nogle gange, at se her er farven gul osv.

Hun er også ved at lære at holde rigtig på farverne, men de andre fingre vil dog stadig gerne blande sig og det vil viljen vist også lidt.

Joseph Johannes lige blevet 5 år repetere Alfabetet på dansk og engelsk med hjælp fra mor, synes at der er sket en masse for den lille fyr, som vi ellers har haft en lidt anderledes oplevelse med mht. skole, da han ikke taler helt rent endnu, hans udtalelser og kommunikationen har været en lille udfordring, derfor startet vi meget senere med ham og har taget det stille og roligt, nu virker han også meget mere interesseret og det at se hans tilfredsstillelse af at han kan noget, som han ser de store laver, er sådan et glædesrush.

Vi har for lang tid siden haft besøg af en talepædagog og hun synes alt var fint, nogle er bare ikke så hurtige til det og det gav os en vis ro, da den lille fantastiske dreng er så talentfuld trods det.

Vi synes det er så vigtig ikke at forhaste sig, for at nå hvad andre kan, vi kan tydeligt se at alle vores børn er dejlig forskellige, med hver deres gaver og kunnen.

Vi arbejder også på at bruge bogstaverne i sange, rim og ord, så snakker vi om lydene og om man kan høre bogstaverne i ordet.

Jeg sidder tit i midten af de 2 små og prøver at hjælpe en af gangen, derfor prøver jeg at finde en opgave jeg ved de bruger tid på, så det passer med, at jeg kan give en koncenteret hjælp til den ene og derefter skifte.

Jenna Joline farver tit ovenpå et allerede malet billede :)

Finmotorik

Joseph kan godt lig de små perler, men han synes også lige det er lidt sejt at være den store der hjælper, fortæller og viser hvordan det skal gøres med store perler, det er så hyggeligt :)

Førskole guld!

Det er altså bare guld værd at se de små opdagelsesrejsende, koncentrere sig om en ting.

Leg i førskole

Der er masser af leg i førskole og så fedt for de lære jo masse ved det. De her ris bliver bare genbrugt og rengøringen er jo også en del af det at lære så hip hurra for ris i hele klasseværelset.

Frikvarteret

Joseph Johannes kan lig at skrælle gulerødder og da han ser hans storebrødre også kan lig at stå i køkkenet, giver det god stemning i køkkenet, selvom det er frikvarter.

Noget den lille fyr er noget så stolt af, er hans skoleboller, det er bare så hyggeligt at se hans glæde, når de er færdige og han kan servere dem for familien.

Med 2 storebrødre, der elsker at bage, viser Joseph J. også lige at kunne være med :)

Dukker og bamser

Det er ikke så lang tid siden Jenna Joline begyndte at lege med dukkebamser og bamser, ih hvor der bliver puttet og givet mad til mange bamser og med stor omsorg og et nåååååh, bliver de nok puttet ca. 100 gange om dagen ha ha ha.

Vi har med vilje ikke givet hende en dukkebaby endnu, selvom de alle hedder baby, så vi glæder os for vildt til at give hende en :) for hun er helt op køre, når hun ser en i butikker.

Frikvarter udenfor

Joseph Johannes og Jenna Joline har også abeka undervisnings materiale, som de store har, men dog kun lige nu en lektion om dagen som er omkring 20 min. udover morgensamling.

Når vi starter om morgnen er vi alle samlet til en lektion fra abeka, hvor de også får en snack, den vare 30 min, men pågrund af snacken, som de får efter sang og bibelvers og ca. 15 ind i timen, går det nemmere.

Derefter går jeg med de små ind i deres skolerum, som ligger lige ved siden af, vi har ca. 1 time med skole, så er der frikvarter og derefter en lektion med abeka, derefter er der leg, sang eller andet. mens de store har skole i deres skolerum.

De 2 store har et andet program, som kan ses her

Don´t wait for everything to be perfect before you decide to enjoy your life.

Joyce meyer


Being succesful dosen´t neccessarily make you great. What makes you great is when you reach back and help somebody else become great.

Joel osteen