Hebraiske hemmeligheder, Grønne retter og bøger

2020-01-15

Jeg var absolut ikke den store læsehest som barn, tror faktisk pinligt nok at det sikkert kan tælles på under en hånd, ( hvis ikke vi tæller de små mini bøger med ) de bøger jeg nåede at læse i skoletiden, jeg var ikke den store stræber når det gjaldt bogreporter, men siden jeg som 17 årig blev en kristen og fik biblen i hånden, forandrede den verden sig helt.

Det er derfor sjovt at tænke på at netop bøger fylder en hel del herhjemme, jeg ser meget tit, dagligt, vores børn sidde et eller andet sted og læse eller bare kigge i en bog sammen eller selv, ja selv Jenna vores yngste på 1 år har taget den vane til sig, fordi hun ser hvor optaget vores større børn er af dem, det er så mega cute!  Det kan simpelt hen ikke beskrives med ord, at se hende være optaget med en bog i længere tid. For dem at læse i en bog inden de går i seng, er ren rutine herhjemme ihvertfald i hverdagene :)

Søren er lige blevet færdig med bogen Søn af Hamas, den anbefaler han stærkt. Vi går meget op i hvad vores børn læser, der var en gang vi tog en del på biblioteket for at lege og finde bøger, men for vores drenge på 7 og 9 år er det blevet sværere at finde bøger med god sprog, god morale osv. efter vores mening. Som de siger; hvad du spiser, bliver du. Litteratur former og danner vores meninger, karakter, tanker osv. Så, når vi låner bøger, tager jeg oftest selv af sted, efter at vi har snakket om hvad slags bøger de gerne vil låne, da kan jeg hurtigt lige gå dem igennem og takke Gud for hjælp.

På engelsk har vi rigeligt med gode bøger, det er lidt sværere synes vi, med det danske, men vi jubler, når vi kan finde en længere serie, som f.eks det lille hus på prærien eller andet. da er der jo til en del aftener :)

2 første ord på Hebraisk

Vi har haft vores første lektion af Hebraisk og samme dag havde far været på taget, for at måle en rygnings sten. Vild vild komisk at vores 2 første ord i det program vi har valgt at følge var; Far og Tag, så Daniel skyndte sig ud for at spørge Far, som kender lidt hebraisk i forvejen, da han har boet i Israel igennem 10 år frem og tilbage; Shalom Abba have you been on the gag today? det kunne han godt svare på, på hebraisk, men vi forstod ikke svaret. he he, vi glæder os til at lære noget mere :)

Puslespil

Fandt lige et billede af Daniel 3 år, da han begyndte at hjælpe far med hans puslespil, i denne uge fik han lavet den på billedet, det tager ham ikke lang tid :)

Når Grønkål bliver en lækker snack! eller til maden.

  1. Frisk grønkål tages af stænglerne og skylles og vrides let
  2. Godt med smør
  3. Salt, gerne urtesalt
  4. Steges ved lav temperatur
  5. yummy yummy eat.

Broccoli snack

  1. Frisk broccoli
  2. Kogende vand hældes over dem og de får lige lov at ligge i 1 - 2 min ca. alt efter hvor bløde eller sprøde de skal være.
  3. Vandes hældes fra
  4. Salt
  5. Skal helst spises på dagen :)

Knowing what´s right dosen´t mean much unless you do what´s right.

Franklin Roosevelt.