Haven, gendyrkning? Tudse charming or princess?

2020-06-17

Mine haveglade børn, gir stor motivation til at få noget gjort i haven, drengene er i fuld gang med deres del af haven, der er masser for Mor at huske og vande med nye planter der er kommet til og Far er flittig med udendørs projekter.

Vi har travlt her på gården med alle de udendørs projekter og det er fedt at se, børnene selv hygger sig med små påfund og natur discovery.

Elias synes at vudere ud fra hans naturvidenskab at tudsen er en pige og selvom den var oppe ved ham flere gange og blive kælet med, fik den dog ingen kys. Der var ingen af os andre der ville holde den, Joseph gik tur med den i trillebøren og i spanden flere gange, men holde den, nej tak, det var adr!

Gendyrkning

Så skulle det prøves, gendyrkning eller regrow, jeg startede ud med en masse forskelligt, men fandt hurtigt ud af at gulerødderne 2 gange døde, da de var mere vandkrævende i pasning end de andre, så det er en ommer :) løgene var heller ikke nogen succes, endnu en ommer :) Ellers var det super simpelt, de siger at man kan nøjes med at købe en afgrøde en gang og leve af den i meget langt tid. Det kræver selvfølgelig bare at man passer det godt ved f.eks at skifte vandet jævnligt da det ellers rådner.

Super simpelt, salat, forårsløg, fennikel og selleri, blev skåret med ca. 5 cm rod, sat i vand, men det må ikke svømme i det, ind i vindueskarmen med godt lys og noget af det spiret allerede frem næste dag, det går hurtigt.

Vi prøvede at putte noget i jorden, for at se hvordan det reageret, fennikel døde desværre :(

Basilikum

Basilikum som spiret flot frem i vandet, står stadigt og vokser også godt i jorden, hvis ikke det var for de små slimede dræbersnegle der er fanget på fersk gerning under det øverste blad på billede 3, ja så havde de også set smukke ud.

Rosmarin

Vokser fint :)

Forårsløg

Forårsløgene gror fint, de voksede virkelig hurtigt frem i vandet og da de kom i jorden gik det lidt langsommere sjovt nok, men store fine er de blevet.

Salat

Salaten kom hurtigt frem og står fint i jorden hvor den vokser i slow mow :)

Selleri

Majs

Majsene tog virkelig lang tid om at titte frem, de er lige for nygeligt begyndt rigtigt at skyde frem.

Prøv og lægge mærke til bunden på majsene som er helt friske, da de har været under vand, til vores store overraskelse, da vi begyndte at gnubbe majsene forsigtigt af, var de friske majs næsten allesammen spiret.

Så vi fik plantet over 200 majs, for vildt! vi havde ikke plads til de resterende som sikkert lå på omkring 50 stk, det bliver så spændende at se resultatet. Der hvor der er vandet  på havebilledet har vi plantet majs, men meget tæt, så håber vi det går :)

Løg

Løget skralles forsigtigt ind til de spirende løg og derefter deles de meget forsigtigt alt efter hvor mange løg der er og plantes i jorden.

Bier og pollen

Elias er helt vildt med bier og vil gerne have sin egen bi farm, når han bliver 12 år tror jeg det er, kan han faktisk komme på bi kursus, så vi må se om det bliver til noget. I mellem tiden fanger Han og Daniel bier og laver bi sirup he he, de studere bierne og ser efter hvor meget pollen der sidder på benene.

De fik vist fanget i alt 7 bier. På billedet er der 3 bier i lakridsbøtten.

Projekt Drivhus

Der bliver udtænkt, regnet på det og købt ind, til vores projekt drivhus, for den skal gerne kunne holde på varmen og holde til en masse fine afgrøder, nu er vi i hvertfald i gang :)

Er der ærter?

Ærte forspiring:

  1. Fordel ærterne på et stykke køkkenrulle
  2. Dæk med et andet stykke køkkenrulle og sprøjt lidt vand på, ikke så det sejler bare lige så papiret er våd.
  3. Fold køkkenrullen sammen i kanterne
  4. I en frostpose og pust luft i den, lukke med en poseklemme
  5. Sættes i  et mørkt rum eller skab i ca. 3- 7 dage
  6. Vores stod i en uge, derfor er de lidt for lange i rødderne.
  7. Vi havde plantet 3 forskellige slags ærter og de reageret forskelligt, nogle mugnede, nogle spiret ikke og den sidste spiret helt vildt, dog plantet vi dem alle og de kom faktisk allesammen op alligevel :)

Ærterne puttes derefter i jorden :)

Vandes og tadaaa ærter her og der :)

Ren havehygge fra drengene!

Jeg fik mig virkelig en dejlig overraskelse, da jeg forleden gik forbi deres lille have og så at lige ved siden af havde de lavet stole, bord og indgang, som vi siger; skrot kan også være godt he he. Love my boys!

You will never always be motivated, so you must learn to be disciplined.


Stop looking for reasons you might fail and start looking for ways you can succeed.