Happy new year og kirkehistorie

2020-01-01

Et velsignet 2020 til jer alle, må den være fyldt med gode dyrebare minder, glæde, kærlighed og masser af latter.

Tur til Ribe

Vi har rigtig fået løbet og gået i ferien, rundbold, gåtur ved søen og 2 juledag gik turen til Ribe, helt op i det høje domkirke tårn, hvor Daniel sagde at husene mindet om små Legohuse :)  det var faktisk ok hårdt at gå derop og nedad igen.

Desmond tutu sagde engang: We learn from history, that we don´t learn from history.

Vores drenge er meget interesseret i historie, men meget af den er jo ikke ligefrem noget at være stolt af, men bare trist at tænke på, selvom der også er helteagtige af slagsen. Jeg kan godt forstå hvis det kan forvirre en masse menneskers billede af vores Far i himlen, hvis de ser Ham ud fra det billede mange mennesker har sat i historien, udnyttet hans ord til enten deres fordel, magt eller position, eller brugt Hans navn til deres ære eller synd, det er jo netop en masse gengivelser af historien om Adam og Eva og deres fald i Edens have om igen og om igen, menneskers forsøg på at være Gud.

Biblen er fyldt med historier af menneskers forsøg på at være Gud, men også hvor vi ser hvad der sker når de sætter deres lid til ham, det var jo hele planen fra begyndelsen, et partnerskab! mellem Gud og mennesket. Han skaber en god og perfekt verden, som vi får lov at regere i sammen med Ham, hvilket desværre resultere i synd og ødelæggelse, på grund af menneskets valg. Gud starter Hans plan på at redde os gennem Abrahams familie, hvilket viser os at være så disfunktionel at på trods af Guddommelige løfter kun kan blive opfyldt ved Guds trofasthed. Gud udvælger om og om igen mennesker/familier for at redde os, dog lykkes det ikke, det er kun en ond spiral der går nedad og det er jo pointen, at vi ser at vi har brug for Ham. Gud sendte sin søn til jorden som et menneske, for at redde os og vise os hvem Han i sandhed er.

Vi har brug for Jesus! Det er den erkendelse vi må komme til, så i stedet for at stole på vores egen kunnen, lære at have tillid til Ham, som elsker os ubetinget, gennem Ham har vi fået alle Guds løfter og velsignelser. Han elsker at overøse os med Hans godhed!

Vi har tit sagt at vinduerne i vores hus fra 1859 har sin charme, da nok ikke en eneste af dem har samme højde, nogen gange må man måske sætte et billede skævt for ikke at loftet skal se for skævt ud, da bjælkerne har rykket sig i højderne, men vi kan se på husene i Ribe, at det kan holde i mange år alligevel :) Dette hus fra Ribe var dog ikke det værste tilfælde :)

En forbigående mand fortalte os, at de havde sat klodser under den ene side af deres sengeben, for gulvloftet var så skævt :)

Feriehygge

Snegle med remonce, det skulle lige prøves, godt men fortrækker de klassiske :) og flødeboller med fuldkorns mariekiks som bund, det er mums!

Vil du vide hvem Gud er? se på Jesus!