30 Fjollede ideer til ferien, madrester og 2 har haft fødselsdag!

2020-02-05

Hvad laver man når ens mand ikke kan beslutte sig for om det skal være en chokolade eller drømmekage, der skal med på arbejdet. Mor gik i tænkeboksen, kunne jeg måske gøre sådan at han fik begge i en kage :)

Tadaa, en bountykage, som har browniebund og masser af kokos i fyldet i midten :)

Vores sjove, opfindsomme, fantastiske, dygtige dreng Daniel er nu 8 år, tak Gud for at vi får lov til at opleve livet med dig, du er en mega velsignelse!

Daniel fik en ismaskine i fødselsdagsgave, den var dog defekt, så nu må vi på jagt efter en større og bedre en, har vi fundet ud af, noget vi alle glæder os til:)

Den var ny, æg ala bacon pizza

Far og søn, som har fødselsdag med 7 dages mellemrum, fik lavet sig nogle lækre pizza´er, jeg som har boet i Milano og smagt italiensk pizza mange gange, havde dog aldrig smagt en æg ala bacon pizza, wuhuu.

Mega klodser by tikes

Disse mega klodser bliver brugt til alle mulige ting, en af børnenes favoritter i hverdagen. Jeg er altid overrasket over, hvad mine små opfindere får kreeret med dem til deres leg. Her en robot og fodboldmål.

legosiden har de også lavet dinosaur af dem.

Madrester og sparetips

En kedelig rest, kan blive til et helt måltid.

Meget lidt ris, fond og baconsovs rest kan blive til en lækker suppe, alt sammen i en gryde med lidt ekstra fyld fra fryseren osv.

Eller det kan blive til fyld i en lasagne eller pastaret.

Jeg gemmer som oftes altid fonden når jeg laver steg, kylling eller andet der giver lækker fond, så bruger jeg fedtet fra toppen til at stege med og fonden til at give smag. Bare husk at hælde vand i til din steg, kylling osv. Da bliver den også mere yummy :)

Kylling, gem benene

  1. Lav så mange kyllinger du kan have i ovnen eller i gryden med vand.
  2. Når de er færdige, tages alt kødet fra.
  3. Skroget gemmes og puttes i en frysepose, for den skal der nemlig laves suppe af senere. De er fyldt med gode sager fra marven og benene, det er vitamina mums.
  4. Fonden gemmes også til suppe i fryseren.
  5. Kødet deles som vist på billedet i strimler og checkes for ben.
  6. Fordeles i fryseposer i mindre mængder.
  7. Nu er der til en masse måltider mad, der skal ikke så meget til når man laver en risret med kylling, tacoret, pita fyld osv.
  8. Svupti vupti på panden eller andet, en anden dag og man kan hurtig få lavet sig en ret.
  9. Rema har lige nu tilbud på kylling til 29,- :)

30 Fjollede ideer til vinterferien.

To the world you may be one person, but to one person you may be the world.

God vinterferie!