Skole, frikvarter, straf og rewards

2020-01-30

Skole

En dag i ugen har vi anderledes skoledag, den består af Dansk, Hebraisk og Musik. Det er også lidt mere afslappet end ellers, vi kan godt finde på at sidde ved morgenbordet og derefter hyggespise eller hvad vi nu finder på. Dog er der sat rutine for hvilket bøger der skal laves i osv.

Det er også den dag de har de fleste rengøringsopgaver og den eneste dag på ugen hvor de må spille wii, noget de ser meget frem til, så wii det går med rengøringen, når wii er målet :)

Det går også fremad for den lille fyr på 4 år, selvom det driller lidt med at skrive bogstaver. Vi tager det helt stille og roligt, det handler jo lige nu bare om at få en god oplevelse. Stolt af ham!

Reward system

Herhjemme har jeg i børnehaveklasse, givet belønninger på forskellige måder. Meen dem skulle man også fortjene sig til :)

Her er lidt ideer:

  1. En lamineret stjerne chart, hvor jeg bruger whiteboard tusser til at tegne stjerner på, de kan da viskes ud igen.
  2. Når en række er nået, tog vi på en tur.

Pointpenge butik

  1. Hvis man vil give "pointpenge" til forskellige opgaver og samtidig lære dem om penge, kan man lave en butik/kasse, hvor der står priser på de forskellige stykker legetøj/bøger, hver fredag tog jeg kassen frem og de penge man havde optjent, kunne man bruge til at købe for.
  2. f.eks ved god opførelse, som sidde pænt, sige med, flot udført arbejde osv.
  3. Enten skriv pointene ned på en tavle eller papir, kopier, eller køb danske pengesedler.
  4. Jeg havde en kasse med legetøj, som var ting købt mest i genbrug.

Klistermærker er et hit

Klistermærker af forskellige slags er et hit herhjemme, dem der stråler af guld eller de sjove med Peter pedal eller hvad det nu er, når man har gjort et godt stykke arbejde med sine skriveopgaver, så kan det ses, man får nemlig ikke nogen hvis ikke :)

Frikvarter

Elsker mine små masterminds, når de har frikvarter, finder de på de sjoveste ting sammen, her en tronsal til kongen og dronningen. Lige nu er de også i gang med deres helt egen køkkenhave projekt, hvor de er ved at grave en firkant ud til det.

Straf for at hoppe i sofaerne

De havde i noget tid, lad os sige overhørt at de ikke måtte hoppe rundt i sofaerne, så mor måtte finde på en bedre løsning.

Hvad bedre end at få vasket vinduer, når man har næsten 20 af slagsen på sit hus : )

Hint

Check vores nye video om:

Engle