Elias, hjernerystelse og invitation til Amalienborg!

2020-03-12

Det har været en syg måned, for at sige det mildt.

Det startede med børneorm, ad altså, så forkølelse på skift, en af de grimme der synes det kunne være sjov at sige "titebøh, here I am". Efter at man tror den er væk, øjenbetændelse, 2 med opkast og og 2 der fik diare, vaskemaskiner på højtryk, og hænder der ligner indtørrede rosiner fra utallige håndvask. Men at vi ligefrem også skulle opleve at besøge lægevagten en lørdag og derefter besøge skadestuen søndagen efter var ikke så sjovt.

Elias havde en formiddag leget bold i stuen og kuret hoved ind i en skænk, da det var trillende bold han faret efter, jeg stod ude i køkkenet og så godt han lå og ømmede sig lidt, men normalt er han hurtig på benene igen, efter at have sagt nej til lørdags lækkerier og mad i det hele taget, gik han ind og hvilede sig på sofaen, det ligner absolut ikke ham! Han følte sig svimmel, kvalm og varm, så da han om aftenen brækkede sig, tog vi en tur ind til vagtlægen, som konkluderet, at vi skulle holde øje med ham. På vejen hjem i bilen brækker han sig og igen om natten, da ville de have ham ind på skadestuen. Han havde det virkelig dårligt da sygeplejesken kom, men lige pludselig efter at have ventet på lægen i ca. 3 timer, begyndte han at fortælle om fodbold og andre ting han er vild med. Min dreng havde fået det bedre, Halleluja tak Gud!

Der gik dog nogle dage før han kunne/måtte være med på det helt vilde igen, så ingen skole i flere dage, Daniel sorterede perler, Sigurd fortalte om kongerækken og derefter masser af timer med Sigurd fortæller Danmarkshistorie, det er lige Elias stil og han griner højlydt af det!

Jep, han er sig selv igen, så skulle der leges, bages pandekager og selvfølgelig opfindes bådtur i stuen til lillesøs!

Vi havde holdt os hjemme fra en del ting omkring os i den "syge tid" så da det så ud til at 4 af os havde det godt, ville jeg bare så gerne ud af huset og hygge med nogle af børnene, vi tog afsted og på vej til Lego House fra parkerings pladsen, køre jeg med barnevognen ind i min yngste dreng som får sin fod i klemme i barnevognen og slår hovedet på fortorvet, nej hvor havde jeg det dårligt, ikke så fedt derefter at få af vide at Lego House havde lukket på grund af et skolearrangement. Vi går da en anden vej tilbage til parkeringspladsen, da mor ser at der et bamse museum i nærheden, i desperation for at hygge om børnene, hvilket ikke var så interessant, men resultere i at vi fare vild på tilbage vejen. 2 af børnene begynder at virke sløje kort tid efter, øv ikke mere sygdom.

Midt i det hele er jeg bare så taknemmelig og ved at Gud er med os! Tiden står lidt stille og der har ikke været plads til så mange aktiviteter i hverdagen, man kommer lidt tættere på hinanden og bliver taknemmelig for de sjoveste ting. Vi har det virkelig godt! Jeg synes at have lært nogle gode værdier og hvis det har styrket os som familie, så må vi se det gode i det! ih hvor jeg elsker dem!

Hvad laver man så, når de små har ondt i maven?

Yoghurt is med de der gode bakterier i he he, en hurtig tur i ismakinen med lidt få ekstra ingredienser i og nogle kæmpestore jordbær!

ÅHH, Elias fandt en opskrift der hed Mors chokolade kage!

Og fin ser den da også ud på billedet, men når 3/4 dl. mælk bliver til 3 dl. ja så bliver den lidt vandet, mine 2 store drenge kommer tit og spørg om de lige må bage et eller andet de finder i en opskrifts bog, så mens jeg evt. gør klar til aftensmaden eller andet i køkkenet, finder de ud af det meste selv, alt efter sværhedsgraden selvfølgelig.

Men ja det var en tynd kop te, øh kage, vi prøvede at redde den ved at komme lidt ekstra i af nogle af faste ingredienser, men smagen sad desværre ikke lige i skabet, så vi besluttede os for at lave romkugler.

Når børnene laver romkugler, spørg de en gang i mellem; Mor må vi godt tage en smagsprøve? og så siger jeg, måske ja til 1 eller 2, Daniel som har en sjov humør, udtænkte at lave en kæmpestor romkugle med det sidste kagedej han havde og så spurgte han; Mor må jeg godt tage en romkugle? ja svarede jeg, mens jeg stod og forberedte aftensmad, de storgrinede i det de viste mig den store romkugle og takkede!

Invitation til Amalienborg

Efter at have hørt lidt for meget om konger og dronninger, havde Elias en aften besluttet sig for at ville til Amalienborg for at spise, så med køkkenruller under armene, bliver der øvet med ret ryg og præcision. Mor kan vi ikke tage en tur til Amalienborg og spise, jeg vil meget gerne se Amalienborg? Jo Hvis nu vi bliver kendt med en, som får sådan en invitation dertil, men så bliver forhindret, kan han måske give dig invitationen, svarer jeg. Børns tankegang er fantastiske, hvor besværligt kan det være? Elias har øvet i flere dage og prøver at lære de små søskende at spise fint med gaffel og kniv. Selvom jeg tror nu, at han har forstået, at en invitation fra Amalienborg er næsten umuligt, meen man skal da ikke helt udelukke det vel he he :)

Vores hund Philip 4 år d. 7 marts.

Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.

Oliver Goldsmith