Bagebog, et stort tillykke og kyllingeben

2019-11-21

Der er gået total kage i den, min egen længsel efter at få lov til at udforske kageopskrifter er nu blevet muligt, tænk sig, den hjælper min drenge med, da jeg selv kom sent i gang med at lave mad og bage, ja faktisk først da jeg blev gift, vi fik tidligt børn, så opskrifter blev der ikke eksperimenteret så vildt meget med, oftest når jeg laver mad herhjemme er det et billede der lige giver lidt inspiration eller hvad er der i køleskabet og så prøver vi os frem, mine forældre har gode madegenskaber, de laver tit nye påfund af mad og lækkert er det, så jeg taler over mine hænders værk, at de er velsignet wuhuu.

Vi tog os lidt tid til at finde opskrifter og lave en bagebog, nogle er super gode, nogle lidt for søde osv. vi bliver klogere og kan markere dem vi synes om.

Vi har fået en fin lille ny fætter d.20.11 velkommen Arthur, Gud velsigne jer alle! stort tillykke Hurrahhhhhh

Gik 187,- over budgettet

Yep, fik handlet i 2 butikker Rema og Lidl, budgettet er 950,- i ugen til 6 pers. men denne gang blev det til 187,- over, det blev vi lige nød til at tage fra vores andet budget, men se hvad vi fik, der er jo rigeligt til mere end en uge, synes ellers det går fint med at jagte tilbudene og fylde mit lager ligeså langsomt op, budgettet går super godt, vi har endda haft gæst eller gæster spisende 2- 3 gange hver uge siden vi startede.

Tip: En butik og en handletur, hvis man ikke vil købe for meget, det sjove er at man automatisk tænker, nu er jeg her jo, så hvorfor ikke lige købe det og det og det, STOP! en handletur, en gang i ugen, så kører det :)

Hvis du er ny og gerne vil vide mere. Check: budget og sparetips, gå til hjem i søgefeltet og nederst.

Smid ikke de kyllingeben ud!

Der kan blive mange poser med kylling af 2 eller flere kyllinger, der bliver delt ud af til flere poser og så i fryseren klar til at tage op til en gang gryderet eller ris ret eller tarteletter eller hvad man nu får af ideer, ca. 6 - 8 poser =  6 - 8 middage ud af 2 kyllinger, men smid dog heller ikke skroget ud, de bruges til suppe, der af masser af vitaminer og kalk fra marven og ben ligesom de gjorde i gamle dag, vild sundt og giver god smag til suppen.

  1. Kylling eller andre skrog/ben kan sagtens fryses ned og gemmes til senere for at blive kogt.
  2. Skroget koges i en time eller mere og sies eller tages fra derefter. så er "suppevandet" klar til brug.
  3. Hvis man laver en stor grydefyldt, kan der som på billedet blive til et par poser "suppevand" til fryseren, lige til at tage op.
  4. Jeg gemmer tit på fedtlage og andet fond fra de ting jeg laver, hvis ikke vi får det spist, så har man hurtigt lige noget der kan bidrage med smag til maden.
  5. Super lækkert i de kolde tider!

En søndag morgen og formiddag fik vi:

Serveret pandekager til morgenmad af drengene, så stod den på lego sortering, som vi endnu er i gang med, da vi både er ved at samle og sælge lego til den store guldmedalje. Elias har nu penge til hans flybillet og Daniel lige en hundred mere, så har han også sparet sammen til hans flybillet til USA. Sammen glæder vi os og håber det bliver snart!

Søndag formiddagsnadver, lidt hyggemad og instrumentalt musik i baggrunden, det er hygge for os!

Gud har et større niveau af wisdom end os, det overgår langt vores forstand, på hans visdom skabte han jorden, det er jo også ud over vores forstand, viden eller visdom, prøv at forstille dig et barn og en voksen, der snakker sammen om et emne, hvor den voksne ikke kan for klare det med ord, for barnet ikke har samme erfaring eller viden endnu, men hvor den voksne ser det store billede af tingene, har baggrundsviden for emnet, visdom og erfaring, siger til barnet, stol på mig, så skal det nok gå godt.

Gud siger stol på mig og ikke din forstand. i ord. 3:5