Kage opskrifter

Vanilje kagebunde fra annemette voss kan varmt anbefales :)

Nøddemarengs bund

Min favorit kagebund, bruges til kage som is lagkager.

  1. 3 æggehvider
  2. 150 g sukker
  3. 150 g mandler
  4. Hvid chokolade ca 100 -150g


  1. Pisk æggehvider og sukker til en stiv og skinnede masse ca. 10-15 min med høj hastighed.
  2. Hak mandlerne i en foodprocessor, da de skal være fine.
  3. Vend dem forsigtigt i marengsmassen
  4. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og på siderne
  5. Hæld massen i en forvarmet ovn på 170 grader i 40-45 min. til den er lidt gylden.
  6. Lad den afkøle, jeg plejer at fryse dem ned, da de så er nemmere at håndtere og du kan lave den/dem i forvejen


  1. VIGTIGT.  smeltet hvid chokolade dækker jeg nøddemarengsbunden med, så cremerne ikke siver igennem.

Lime mouse eller appelsin mouse

  1. 4 dl piskefløde
  2. 2 dl creme fraiche
  3. 2 dl Youghurt Naturel
  4. 1 1/2 dl sukker
  5. 2 tsk revet skal af økologisk lime eller 3-4 tsk appelsin
  6. 1 dl lime saft ( 4-6 limefrugter ) eller 1 dl appelsinsaft
  7. 6 blade husblas


  1. Pisk fløden stiv
  2. I en anden skål, pisk creme fraiche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed indtil sukkeret er opløst.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand
  4. Kram vandet fra og smelt det over et vandbad
  5. Rør husblas i yoghurt blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.
  6. Kom lime saften i
  7. Vend til sidst flødeskummet i
  8. Cremen sættes på køl et par timer, så den er klar til at komme i kagen, den er også god til bare at spise he he.

Lækker Chokolade ganache

  1. 200 g blødt smør
  2. 400 g fløde ost
  3. 100 g kakao
  4. 250 g flormelis
  5. 1 stk vaniljesukker
  6. 0,5 dl sødmælk


  1. Smør og flødeost piskes sammen
  2. Derefter tilsættes kakao, flormelis og vanilje sukker, piskes i langsomt
  3. Til sidst mælken

Hjemmelavet syltetøj

Her finder du Syltetøjs opskrifer

Smørcreme, opsmøring af kage

Dette er mit bedste bud på en velsmagende smørcreme, for skal jeg være helt ærlig, er jeg ikke så vild med smørcreme :)

  1. 225 g blødt smør
  2. 225 g palmin
  3. 900 g flormelis, sigtes i
  4. 1 dl mælk
  5. Smag til med 2- 4 tsk. vaniljeessens eller mere :)


  1. Det hele blandes sammen til konsistensen er korrekt.
  2. Bruges til opsmøring eller blomster og andet pynt.

Marcipan overtræk

Denne opskrift er min favorit og den jeg har brugt på nedenstående kager, det kan være lidt klistret at samle dejen, men når det er gjort, er den super nem at bruge. God fornøjelse.

  1. 200 g marcipan
  2. 100 g flormelis
  3. 25 g glukose sirup


  1. Ælt det hele sammen, brug maizena mel og ikke mel til hvis det klistre på hænder og andet.
  2. Jeg ruller den ud og løfter forsigtigt den ene halvdel over min arm eller brug en kagerulle, derefter får jeg en til at skubbe kagen hen til den løftede del af marcipanen og wupti løfter den over kagen.
  3. Glatter, trykker marcipanen ind til kagen, kunne være jeg skulle lave en video med det engang, for det er jo det store finish, jeg nok bedst kan vise, end fortælle, hvis nogen er interesseret i det?