10 år frem og tilbage til Israel

Søren´s forældre havde i 1990 rejst med en Convoy kaldet Pilgrim convoy, turen gik fra Danmark til Israel, der blev plantede menigheder og prædiket på vejen derned. Convoy´en havde forinden Søren´s familie kom med i 1976 startet sin afrejse fra Danmark og taget turen over til England, derefter til Frankrig, gennem tyskland osv. Da de nåede Ungarn, joinede Søren´s forældre med 3 børn og en lille mere på vej, de havde solgt hus, bil og næsten alle ejendele for at hjælpe til med projektet. Det var midt i huskrisen, hvor det var svært at sælge. Huset havde kun lige været til salg i en uges tid og så var der bønnesvar, Søren´s mor fik den indskydelse at de skulle gå over til naboen, som var en dyreklinik og fortælle at de havde huset til salg, dyreklinikken købte huset og nu var de uden gæld, klar til at tage afsted på deres store eventyr. De boede i Ungarn og Ukraine i ca. 2 år. I lejren gik Søren og hans søskende også i skole, sammen med de andre børn fra lejren, de var ca. 10 skolebørn. Gode venskaber store som små, er der stadig den dag i dag.

Tilbage til Convoy´en

I år 1999 besluttede Søren sig som ca. 18 årig og hans søster sig for at tage tilbage til Convoyén, for at hjælpe til, men nu var destinationen Israel. Hans forældre, som nu havde 6 børn ialt, kom også derned i en måneds tid, hans far hjalp til med at bygge en staldvogn om til en scenevogn, den skulle nemlig bruges til en Muscical som hed (The tempel shall be built again)

Søren lærte hurtigt at blive kreativ handymand, som han siger; Der er ikke den ting ståltråd og en 13 nøgle ikke kan udrette. Økonomien i lejren var ikke af noget stort, så ham og hans gode venner blev hurtig udlært i at bruge hvad der var, til tider kørte de ud i skydeområder i ørkenen og samlede skrot fra gamle ødelagte militær køretøjer, eller hvad der nu var af ødelagte militær ting i området.

Grønne Lastbiler

Disse grønne lastbiler har været gamle røde brandbiler fra 1950 erne der er lavet om til ladvogne med bænke. Hele ladet er hentet fra gamle militær køretøjer de fandt i ørkenen. Lastbilerne blev lavet til et projekt som hed Desert Peace, hvor de tog unge mennesker fra hele verden uanset deres baggrund eller religion, med det formål at blive venner, de fokuseret specielt på unge mennesker fra besværede baggrunde, med det håb om at give dem, en fantastisk oplevelse. De oplevede også at se hvordan Israelere og palestinænsere blev venner på turene.

Desert Peace

Desert Peace turene bestod af: en uge ude i ørkenen hvor de camperede forskellige steder med telte og vandvogn. De unge skulle arbejde sammen, løse opgaver sammen, hygge, rappelling, lege og fælleskab.

Da Søren kun havde ca. 6 måneders visa af gangen, måtte han hjem for at arbejde, det kunne evt. være 3 - 6 måneder af gangen. for at få råd til at tage afsted igen.

Lejren

Lejren bestod af ca. 12 beboelsesvogne, scenevogn, værkstedsvogn og 8 lastbiler.

Projekt lastbil

Her er Søren alene, med sit projekt løfte kasse af lastbil, for at renovere knækkede fjedre og undervogn, herhjemme har jeg tit været overasket over hans opfindsomme måder at bruge en kædetalje på eller andre sjov påfund for at bære meget tunge ting, vi har haft i forbindelse med hus projekter.

Fact´s om Monster

Søren og hans vens hjemmelavet køretøj, Monster, bestående af 2 rat, som kunne styre for og bag aksel.

Monster er gennemført kun lavet af skrot de fandt i ørkenen.

Monster blev malet grøn og hædret i Israelsk bil magasin.

I 2009 var Søren igen med flyveren til Israel, men for første gang i ca. 10 år kunne han ikke komme ind i landet, hvis du vil vide hvorfor læs: ourlovestory