Hvordan få børn til at rydde op?

Hvorfor skal vi rydde op?

Mor hvorfor er du såen efter mig med at skulle lave opgaver? lød det fra den ene. Du vil bare have os som slaver, lød det fra den anden. mit svar på dette: Det er da fordi jeg elsker dig så højt! har du ikke lagt mærke til, at jeg ikke gør det ved andre børn! og forklaret med kærlige ord min dybe kærlighed til dem. Jamen så vil jeg ønske du ikke elskede mig så meget blev der sagt med et grin fra den ene og den anden smilede og følte sig høøøøjt elsket!!!!! he he he. Jeg er absolut ikke fanatisk, men både har det bedst og arbejder bedst i et rent hjem. så hver dag, undtaget i weekenden, er der rutiner, der bliver remset op af mor, lige fra der bliver sagt godmorgen. Der er nemlig ingen morgenmad inden de 3 drenge kaptajner har gjort deres morgenopgaver. Nogle af dagene er der opgaver efter skole. Om Fredagen har vi især en god tradition med, at alle hjælper til, inden der er fredags hygge og så er der weekend!

De 2 store drenge: Rydde op efter maden, Vasker deres eget tøj, støvsuger, vasker gulv, vasker deres eget toilet, går ud med kompost eller skraldespande, lægger tøj sammen, rydder op på deres værelser, slår græsset, eller hvad der nu skal gøres. Der er selvfølgelig ugentlig lommepenge :)

Hvordan motivere til at rydde op