Hjemmeskole

Fordele ved at hjemmeskole


 1. Tid med sin dejlige familie
 2. At kunne hjælpe dem ved ting de har svært ved.
 3. Se sine børn udvikle sig og inspirere dem.
 4. Fokusere på ting, de er fascineret af eller passioneret omkring.
 5. Et tættere forhold til sine børn
 6. Mindre tid spildt på institutioner, mere tid sammen.
 7. Tage på ture, når man vil og ikke kun i højsæsoner.
 8. Opleve og lære ting sammen, hjemme og ude.
 9. At de ikke er under noget pres for at skulle være voksen for tidligt.
 10. Bevare dem fra mobning og dårlig indflydelse.
 11. Tage ud at rejse når det passer os, Flexibiliteten.
 12. Du kan hjemmeskole hvor du vil, tage det med dig.
 13. Ingen lektier efter skole.

Ulemper ved at hjemmeskole

 1. Det er ikke nemt at hjemmeskole, det kræver selvdisciplin.
 2. Være organiseret og laver gode rutiner. Man skal huske at selv om man er deres mor, skal man på (Hjemmeskole) arbejde som en lære og undervise og være engageret.
 3. Være passioneret i det, så de ikke mister interessen. Selv i ting man ikke selv har stor interesse for, men måske har dit barn.
 4. Du skal være god til at socialisere.

Vores hjemmeskole Rutiner

Rutiner og gode vaner er super vigtige her hos os, så alle ved hvad der skal ske. På den måde undgår man rigtige mange trælse situationer og uoplagte børn. Det er sjovt, men faktisk har jeg gjort grin med at vi skal have hjemmeskole i weekenden, da børnene på en eller anden måde har været mere kreative og oplagte når der var program på. Meeen vi stor nyder nu også vores weekender så den går nok ikke :)

Elias og Daniel går i samme klassetrin, der er kun 1 år og ca. 3 mdr. til forskel, vi synes det fungere super, vi lægger vægt på, at vi er dygtige til forskellige ting hver især og at det ikke er en konkurrence om hvem der er bedst.

Vores 2 ældste´s skole dag:

kl 7.00 op for børnene, alle skal redde sin seng, lægge tøj på plads og børste tænder efter morgenmaden.

Kl 8.00 Starter den første Lektion, hvor jeg har forberedt en snack til dem, som de spiser under bibelhistorie. hygge hygge.

kl 9.30 ca. er de færdige med de 3 første lektioner: BIBLE -ARITHMATIC og SEATWORK

Frikvarter

kl 10.30-11:45 3 lektioner mere: PHONICS - READING og WRITING

Frikvarter/ spisning

De sidste 3 lektioner kl 13:15: HISTORY - SCIENCE og SPELLING AND POETRY

Om Fredagen har vi en anderledes skoledag: DANSK - MUSIK og HEBRAISK

Alle lektioner er beskrevet under materialer.

kl 19.00  Gøre sig klar til sovetid, da sidder vi alle og læser, enten på engelsk eller dansk og Søren og jeg lytter til de store eller læser for de mindre. Eller de læser selv.

kl 19.30 Joseph Johannes putte tid, nogle gange før eller senere.

kl 20.00 putte tid eller lidt senere.


Et godt råd: Lav rutiner og vaner som passer til dig og dine børn i jeres hjemmeskole, vi er jo så dejlig forskellige og hvad fungere for mig kan være anderledes for dig, pointen er bare at have nogle.

Vores yngste er ikke så gammel endnu så rutinerne skifter lidt for de 2 små, da der sker så meget på kort tid, men håber snart at skrive deres rutiner her også.

Helt i starten var vi alle i samme rum og hjemmeskolet indtil nr 4 kom, så mærkede vi at det ikke fungerede længere, nye løsninger måtte i brug. Da havde vi en tv skærm hvor de store kunne kigge sammen, nu har vi computer skærme.

Elsk dit Hjemmeskole job

At være hjemmegående mor og have hjemmeskole, skal være fordi man elsker at være sammen med sine børn og elske det i skal lave sammen, ellers gavner det ingen af jer.

Nogle kalder det "hjemme arbejdene" mor. Der er gode udfordringer, her bliver jeg trænet i at være en leder, kunne organisere, min karakter bliver sat på prøve, ih den kære tålmodighed, kærlighed og selvdisciplin, man kommer også lidt på en self deniel trip hvor man skal passe på ikke at få ondt af sig selv, da hjælper det mig, de stunder jeg bruger tid med Gud, han giver mig perspektiv og min taknemmelighed bliver stor for den gave det er, at få lov til at være "hjemme arbejdene" mor. En god opmuntring og kram fra sin mand når også langt.