Førskole undervisning

Med Joseph Johannes i førskole!

Inspiration og ideer til førskole + video

Her er Joseph Johannes 3 år, snart fire, han er den af vores drenge der ikke har haft så travlt med snakke og få sat ord på ting, jeg har derfor oplevet det lidt anderledes at førskole ham og ventet med at starte, hvor vores anden ældste var 2 år og klar til at blive førskolet ventede vi næsten 2 år mere med Joseph Johannes, vi synes det er vigtigt ikke at sammenligne børnene med hinanden, da de er så underfuld forskelligt skabt med hver deres gaver og talenter. Det som er en svaghed kan nogen gange også blive en styrke senere, eller det som er en svaghed ved nogen er en styrke hos en anden og omvendt, alle sammen har vi noget den anden ikke har og er alle vigtige! vi er en familie! et stort team!

Det er en hyggelig tid at førskole, vi har ikke travlt med noget, tager det i et tempo hvor vi hygger, men samtidig lære.

Joseph Johannes elsker førskole, men det kan faktisk virkelig være en kunst at få startet om morgenen, da han har en stærk mening om tingene, jeg lokker med, at der først er snack efter at vi er færdige med vores opgaver. Det kan kræve sin tålmodighed, men vi har jo ikke noget vi skal nå, nogen gange er det bare at vi arbejder med den lille vilje, der vil bestemme, eller at sidde pænt på stolen og være med de få minutter vi er i gang. Alt efter hvor meget vi hygger os, kan man strække den lidt.

Materialerne på billedet er købt i Rema 1000, der tit både billige og gode ting at finde i supermarkederne, omkring August især. Dejligt med disse tegn efter bøger hvor man kan viske og skrive i igen og igen.


De helt små

Man kan jo ikke starte for tidligt, vel? Det er dejligt at få gode rutiner med det samme, da er det bare nemmere senere.

Jeg prøver så vidt muligt at få Jenna Joline til at være med i undervisningen, ellers får hun lov at sidde selv med noget legetøj og en rigtig god ting, snacks, det kan der godt gå lidt tid med :)

Video

Check denne video, en lille samling af ideer til førskole, undskyld jeg ikke fik filmet horisontalt, men så håber jeg snart at have lært af det........ håber jeg, det er jo ikke første gang :)

Former, farver, dyr, tal, bogstaver naturen osv...

Det er det visuelle, men også at få det mellem fingrene, der er sjovt. At skabe ting og se deres effekter, prøv f.eks at lave en balje med vand og se hvad der kan flyde eller synke, hvad der er magnetisk eller ikke, her på tavlen laver vi pizza med former, vi bruger den også til dyr, hvem  bor på jorden eller hvem flyver i luften?

Puslespil

synes jeg er god til at styrke tålmodigheden, det får dem til at tænke og se efter løsninger og sammenhæng, vi elsker puslespil!

Materialer

Der er masser på marked, men det kan også blive dyrt hvis alt skal købes nyt, man kan selvfølgelig låne ting på biblioteket, men med 4 børn tager vi ikke så tit afsted mere, da er legetøjsmarkeder og genbrugsbutikker geniale, her en lille samling med lidt ideer. klik på billedet så bliver de større :)

Motorik

Det er så hyggeligt at sidde og kigge på denne lille fyr spidse læberne af bare dyb koncentration, og total hygge når han fordyber sig i at lave perleplader om det er store eller små perler kommer de små fingres pincet greb frem, cute altså.

Når de begynder at få interesse for at male, tegne er det rigtig godt at få en god start i hvordan man holder på farven, blyanten, kærligt korrigere og hjælpe dem med at holde den rigtigt, så får man en god start til skolen og musklerne i fingrene bliver trænet.

Klippe, klistre og præcision, der er masser af sjov og krea ideer fra pinterest også.

Ipad og læring

Vi bruger sjældent ipad, men det kan også være en rigtig god ting, her er nogle af de apps vi kan lig til skolen:

  1. Tiny Hands
  2. Bimi boo
  3. kidstatic
  4. lolas alfabettog
  5. Spil for små børn - børnespil ( ja det hedder appen, der et billede af den i venstre hjørne :)

og selvfølgelig bøger, masser af bøger, dem kan man næsten ikke få nok af!

Klik her hvis du vil se hvordan og hvorfor vi startede + 27 ideer til hvordan at starte og billeder til inspiration.

MÅ I FÅ MANGE GODE TIMER, STUNDER SAMMEN!