Blomme syltetøj i 3 varianter

Vi har ikke selv fået noget fra vores blommetræer endnu, men glæder os til at de giver os mange lækre blommer i fremtiden, disse fik vi og det bragte skønne minder om tiden fra vores tidligere hus. Blomme/æblemarmelade det er guld, en ny variant vi lige fik lyst til at prøve er blomme/ jordbær, den er sååå god!

Billedet med guldlågene, er æble/blomme versionen, normalt er den gul ( guld i farven ) da jeg som det sidste billedet skralder dem for skind og kerner, men det skulle lige prøves denne her gang at koge dem hele. Den er bare en tand bedre når man koger dem uden skind og kerner.

Varianter:

  1. Jordbær og blommmer
  2. Æbler og blommer begge skrællet for skind = Guld mums
  3. Æbler uden skind og blommer kogt med skind og siet inden de blandes med æbler, dog ikke nær så god som guldmums, synes vi :)

Opskrift

  1. Ja, det er lidt på slum, men tror en god regel er bare lige lidt mere æble eller jordbær end blomme, men næsten halv af hver. måske var der 500-600g blommer og 750g jordbær. Æbler skraldes for skind og kerner.
  2. koges med ca 100- 150g rørsukker, så næsten til sidst lidt vaniljesukker eller vaniljepulver eller vaniljestang.
  3. og allersidst ca. 750g syltesukker

Nemt og lækkert, Enjoy, herhjemme bagte Daniel lækker franskbrød!

Gem evt, dine honning glas med skruelåg til dine lækre syltetøj :)

Guld mums!

Æble, blommesyltetøj er bare bedst når de er skrællet for skind. Det er simpelthen guldmums!