Bedsteste, nemmeste, lækreste, hurtigste brød :)

Hvorfor mit favorit brød?

( For der er rigtig mange forskellige og gode brød! )

  1. Fordi det er nemt og hurtigt at lave! ( men nok mest hvis man har en 10 dl målekande i hjemmet ) Se video!
  2. Det er billigt at lave!
  3. Det smager mega godt!

Opskrift:

  1. 1 klat gær på str. med en ært.
  2. 3 tsk. salt
  3. 10 dl vand
  4. 20 dl mel
  • Gær opløses i koldt vand
  • Æltes sammen i en stor beholder med grydeske eller hænderne, ingen rørmaskine i brug, det skal ikke se pænt ud, bare melet er dækket.
  • Næste dag ser den ud som på det første billedet, pågrund af den lange hævetid, gæren gør arbejdet for dig!
  • Husholdingsfilm over og evt. en tallerken ovenpå også.
  • Stå i minimum 12 timer, lav den dagen før, så er den klar når du står op eller kommer hjem fra arbejde?
  • Den kan også kommes i køleskabet i flere dage og tages ud når du skal bruge den.
  • Inden den tages ud, folder jeg den lige sammen nede i beholderen ca. 3- 4 fold, hvorefter den kommer over på en bradepande med bagepapir.
  • Smør lidt olie på toppen af dejen og et viskestykke over, så tørre den ikke ind. Lad det stå på bradepanden i yderligere 2-3 timer for et bedre resultat :) Skal det gå hurtig kan den også komme direkte i oven uden yderligere hævetid.
  • 200 grader alm. ovn
  • 55 min.
  • Lækkert knasende skorpe og blødt luftigt brød.

P.s Man behøver heller ikke gøre sin beholder ren igen, da det kun gir smag til brødet, hvis man laver en ny portion lige efter man har taget den anden dej ud. Dejen i den tomme beholder indtørre, hvis man venter for længe :)

Vigtigt: Check protein indholdet på dit mel, nu højere protein, nu bedre vil brødet blive. Mit mel fra Løvbjergs first price kostede 7 kr, og har 11 procent i protein :) højere er bedre, men 8 procent f.eks er mere til småkager :)

Velbekommen!