Aktiviteter 1 årig

Når man leder efter aktiviteter til 1 årig, kan man ikke helt vide om det bliver et hit eller ej, vi deler nogle af dem, som vi oplevede som en succes herhjemme.

Spiselig maling

Et total hit! jep den får guldstjerne, hun var optaget, det var spændene og sjovt. Jeg havde godt set at andre havde lavet spiseligt maling, men med anderledes opskrifter. Da jeg så at vi havde en halv bøtte med cremefraiche i køleskabet, tænkte jeg at majstivelse sikkert kunne hjælpe lidt på konsistensen og ja Jenna the explora, som vi nogle gange kalder hende, hygget sig gevaldigt!

Opskrift på spiselig maling

 1. Cremefraiche
 2. Majsstivelse
 3. Madfarve
 4. Så meget Cremefraiche du tænker i skal ha maling og så meget majsstivelse, til du synes konsistensen er fin og så meget farve som du synes den skal ha :)

Farvet ris

Det er jo lidt af en klassiker, det blev først nøje studeret stille og roligt og så ih hvor de hygget sig, risen i sig selv er sjov, med lidt køkkenredskaber, evt. en si eller forskellige bøtter eller andet sjovt, gør det til en leg.

Opskrift på farvet ris

 1. Ris
 2. En pose, evt med zip lock eller frysepose
 3. Farve
 4. Put farve i posen og masser til farven er fint fordelt, hæld det ud i en skål eller på en tallerken og lad det tørre lidt, så farven ikke smitter af.
 5. Gem risene i pose, til en anden gang eller andre sjove ting man kan bruge ris til :)

Modellervoks

Også en klassiker, der hitter. Da det var frikvarter, ville de store også være med og det gør det jo bare endnu bedre :)

Farvet pasta

Farvet pasta, var ikke et mega hit for Jenna, men Joseph på 4 hygget sig med at lave pasta halskæde.

Opskrift:

 1. Pasta
 2. Pose evt. med zip lock eller frysepose
 3. Eddike
 4. Madfarve
 5. Bland i posen med pasta nogle 2-4 spsk. eddike og farve, alt efter hvor meget pasta. Lad dem derefter tørre natten over på et stykke bagepapir.

Toiletruller

Toiletruller kan virkelig bruges til mange kreative ting, og man kan også hurtigt få samlet sig nogle sammen herhjemme he he, det er ikke dem jeg fylder kreakassen med :)

Denne leg var ikke en storfavorit, sjovt i kort tid, men ikke en guldmedalje værd :)

Det simple er også en vinder

Det er tit, det er det helt simple der bare hitter og man heller ikke lige får taget billeder af. Så kan dyrt legetøj være nok så fin, men måske er det indpakningen der bliver leget mest med :)

Til hverdag

Til hverdag er det tit farver, puslespil og alle de traditionelle skole gadgets vi har liggende, der bliver brugt, men når min 4 årig kan bruge en del tid på at fordybbe sig i en opgave, har vi måske allerede været en hær af ting igennem hos den 1 årig eller vi er heldige at finde noget der hitter.